Sådan holder du katten væk fra planter og blomster i huset

Tygger din kat på planter og blomster? Her er 6 gode tips til at få katten til at holde tænder og poter for sig selv.

Beskyt dine planter mod skarpe kattetænder

Mange katte har en helt særlig forkærlighed for at tygge i planter og afskårne blomster, men det ser unægteligt lidt trist ud med halvspiste blomster. Men hvad kan man gøre for at holde katten væk fra planterne? 

Løsningen er at finde de ting, din kat ikke kan lide, og bruge dem i forbindelse med planterne. Det lyder måske ikke så rart, men det handler blot om at afskrække katten, så den lærer at holde poterne for sig selv.

Her kan du finde 6 tips og tricks, som kan hjælpe dig på vej, og så kan du se, hvad der virker med lige præcis din kat. 

Cayennepeber

Katte er af gode grunde ikke så vilde med cayennepeber, og derfor er det godt at bruge til dine planter. Bland en lille teskefuld cayennepeber op med en deciliter vand, og så kan du enten vælge at hælde blandingen på en forstøver og spraye det på planten eller blot dryppe lidt af blandingen ned i blomsterne. 

Grundet cayennepeberets klare, orange farve bliver blandingen også orange, og den kan godt farve planten, hvis du sprayer det på, så vurdér fremgangsmåden ud fra planten eller blomsterne. 

Når katten dufter til planten, bør lugten af cayennepeberet afskrække katten fra at smage på den.

Sølvpapir

Katte kan ikke lide at gå på sølvpapir, så du kan placere et lag rundt om din plante eller vase for at holde katten væk. Efterhånden lærer den ikke at komme tæt på planten, og så kan du helt fjerne sølvpapiret. 

Tape 

Klistrede overflader som f.eks. dobbeltsidet tape har samme effekt som sølvpapir. Placér det rundt om planterne, og så lærer katten det efterhånden, så du kan fjerne det igen.

Citrusskaller

Katte bryder sig ikke om lugten af skallen fra appelsiner og andre citrusfrugter, så du kan placere dem i eller omkring dine planter for at holde katten væk.

Pyntesten eller grus

Hvis katten har tendens til at bruge planterne som kattebakke, kan det være en god idé at dække jorden med små pyntesten, så de ikke kan grave i jorden.

Kattegræs

Hvis katten tygger i planter og blomster, kan det godt være tegn på, at den mangler noget grønt i sin kost. Uanset om du benytter dig af afskrækningsmidlerne eller ej, så er det en god idé at plante noget kattegræs indenfor, som din kat kan spise af, når den vil, da det hjælper kattens fordøjelse.  

Kilde: creeklinehouse.com

Læs også: Monstera – få tips til plantning, pasning og formering

Mest læste artikler