Sommervarmen kan være dødelig for din kat

Selvom sommerheden gør, at du får lyst til at åbne alle vinduer i huset eller lejligheden, så bør du overveje det en ekstra gang. Sommerheden kan nemlig være dødelig for din kat, hvis ikke du passer på…

Derfor skal du passe på din kat i sommervarmen

Det er en varm sommerdag, og du er lige kommet hjem. Du vælger, at åbne vinduerne på vid gab så der skabes lidt gennemtræk i din overophedede lejligheden.

Alt imens du pakker dine indkøbsvarer ud på køkkenbordet, ser du ikke, at din kat springer op i vindueskarmen for at holde øje med fuglene udenfor. Din kat har ikke set, at du har åbnet vinduet, og inden du når at gøre noget, er din kat faldet ud af vinduet…

Hvis din hund bliver strukket af en bi, skal du gøre dette.

Åbne vinduer kan være dødelige for din kat

Et lignende scenarie sker desværre for rigtig mange katte på daglig basis i sommerperioden. Statistikker viser nemlig, at nedfaldskatte, dvs. katte som falder fra store højder, er et udbredt problem i sommerhalvåret i Danmark, fordi vinduer og altandøre står mere åbne end normalt.

Dyrelæger advarer mod åbne vinduer og altandøre

På diverse dyrehospitaler og hos dyrelæger advarer man katteejere mod at lade vinduer og altandøre stå åbne, hvis de bor på første sal og opefter.

– Når det er varmt og vindstille, har katte en evne til bare at træde ud af vinduet og falde. Det er et stort problem i sommervarmen, og i øjeblikket får vi en til to katte ind om dagen. Nogle skal opereres for ret alvorlige knoglebrud, andre for brækkede kæber, udtaler Geoffrey Houser, hospitalschef på Hospital for Mindre Husdyr i et interview til DR.

90 procent af alle nedfaldskatte overlever

Din kat kan således komme rigtig galt afsted, hvis ikke du tænker dig om, når du åbner et vindue i sommerheden. På Netdyredoktor.dk vurderes hele 90 procent af alle nefaldskatteoverlever – dog med slemme skader så som brækkede ribben, punkterede lunger, brud på ryggen, indre blødninger, sprængning af blære og så videre.

Sådan vælger du den rette solafskærmning til dit hus

Sådan kattesikrer du dine vinduer

For at undgå at din kat kommer galt afsted, bør du derfor følge disse 3 råd:

  1. Haps vinduer fast, så de ikke kan blæse op.
  2. Montere en fast ramme med eksempelvis myggenet eller gitter, så katten ikke kan komme ud, hvis vinduet er åbent.
  3. Afskærm din altan så din kat ikke kan springe op på kanten.

Kilde: DR og Netdyredokter.dk

Mest læste artikler