Lille Rex er den nye, bløde kælekaninsrace

Skal familen være et medlem rigere i form af en kanin? Så bør du overveje at anskaffe dig en superblød Lille Rex. Det er en ganske velegnet kælekaninsrace på grund af dens lille størrelse, gode sind og superbløde pels - og så er racen helt ny i Danmark. 

Hvis du overvejer at anskaffe dig en kanin, er den superbløde Lille Rex et rigtig godt bud.

Den større race kaldet Rex opstod i begyndelsen af 1900-tallet som en mutation i Frankrig. Den blev meget hurtig en populær kanin i pelsindustrien, da den har en meget tæt og blød pels, hvor hårene ikke ligger vandret ned på ryggen, men derimod stritter næsten lodret op fra kroppen.

En lille bitte amerikaner

I 1980erne avlede man racen ned i størrelse i USA. Ønsket var en blød, lille kanin med et godt sind. Den nye, mindre race fik navnet Mini Rex i sit hjemland, men går i Danmark under navnet Lille Rex. Det er den eneste af de mindste kaninracer, der har udseende som en ”rigtig kanin” altså med spids snude og lange ører. De øvrige dværgracer har enten meget pels, hængeøre eller korte snuder og ører.

De mange farver

Lille Rex findes i mange forskellige farver. Ensfarvede sorte, gule, hvide, brune og grå, med pletter og otter (ensfarvet med lys mave, kæbe og nakke) for bare at nævne nogle.

En populær kælekanin

Lille Rex er en lille, blød og ganske populær kaninrace i dens hjemland USA. Her er racen den mest populære kælekaninrace. Den er kendetegnet ved sin super, bløde og muldvarpeagtige pels og gode sind.

Ny i Danmark

De første Lille Rex kom til Europa i 00’erne og havnede i første omgang i Østrig og England, hvorfra de fleste danske udgaver stammer. Den blev først optaget i Nordisk Kaninstandard i 2010 og er altså en forholdsvis ny race i Danmark. Den har dog hurtigt vundet indpas som en velegnet kælekaninrace.

Mest læste artikler