2 ting du SKAL vide før du køber bur til din udekanin

Det kan være noget af en jungle at skulle anskaffe sig det første kaninbur. For hvad pokker skal man vælge? Og hvad skal man være opmærksom på?

2 vigtige faktorer i valget af bur

Der er 2 ting, som er afgørende, når du skal vælge det helt rigtig bur til din kanin: Kvalitet og plads. Her her du se hvorfor.

1. Kvaliteten skal være i orden

Burets kvalitet skal være i orden. Det skal være bygget af solidt træ og ikke af bløde træsorter, som en del bure på markedet er bygget af. De holder ikke længe, fordi kaninerne hurtigt bidder hul i dem.

Burets trådnet skal være solidt, ikke tyndt hønsetråd, der går i stykker, hvis man hænger en foderskål på, eller som kan ødelægges af hunde og ræve. Trådnet kan desuden tære, hvis det ofte kommer i kontakt med urin gennem længere tid.

Endelig skal lukkemekanisme og hængsler være i orden. Svage hængsler får let lågen til at falde af, og dårlige lukkemekanismer kan bevirke, at kaninen eller hund og ræv kan skubbe det op.

2. Sørg for rigeligt plads

Kaniner har brug for plads for at trives. Vær derfor opmærksom på, at der er plads, til at kaninen kan bevæge sig rundt samtidig med, at der er plads til at kaninen kan have kasser, rør og andet legetøj i buret. Højden bør dog minimum være så høj, at kaninen kan stå oprejst uden at ørerne når burets loft.

Buret skal gerne være minimum 120 cm bredt og således, at kaninen kan hoppe minimum 3 hop. Buret skal ikke være for dybt, gerne omkring 60 cm, da et for dybt bur kan gøre det svært at nå kaninen.

 Vær opmærksom på, at at et bur i den størrelse ikke alene sikrer kaninen tilstrækkelige bevægelses- og udfoldelsesmuligheder. Kaninen skal ud og røre sig i en løbegård eller en stue. Det er også vigtigt at være opmærksom på, at man skal kunne få fat i kaninen alle steder i buret. Mange bure har kringelkroge, der gør det svært at få fat i kaninen.

Indret det gamle legehus til din kanin

Endelig vil jeg fremhæve legehuse som fortrinlige hjem for kaniner. De er så store, at der er plads til at kaninen kan bevæge sig, der er plads til kasser, rør og deslige, og man kan komme ind og sætte sig hos kaninen. 

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler