6 kaniner med bløde hængeører

Synes du også, at kaniner med hængeører er noget af det sødeste? Så bør du kende til disse 6 racer.

Er du til kaniner med hængeører? Så læs videre. De findes nemlig i forskellige størrelser, racer og farver.

Kaniner med hængeører har man kendt til i mindst 300-400 år. Hængeørerne er opstået gennem en eller flere mutationer gennem tiderne, hvorefter man har fremavlet forskellige varianter. 

Fransk Vædder

Fransk Vædder hører til blandt de største kaninracer, der findes, ja faktisk hører de til gruppen af kæmperacer. Som navnet mere end antyder stammer den fra Frankrig.

De Franske Væddere skal gerne veje over 5 kg. De er udbredte som spise- og slagtekaniner, men er også ganske velegnet som kælekaniner. De går nemlig for at have et godt og roligt sind.

De har yderlige den fordel, at små børn ikke lige så let bærer rundt på dem og derved kan komme til at skade dem, hvis de taber dem eller holder for fast på dem. Racen har pænt mange avlere i Danmark.

Engelsk Vædder

Engelsk Vædder hører til gruppen af store kaninracer. Den skal veje over 4 kg. Den stammer fra England og er kendetegnet ved sine meget lange ører.

Den engelske Vædder er ikke særligt udbredt herhjemme, måske fordi de lange ører ikke er så praktiske. Ørerne er nemlig så lange, at kaninen kan træde i dem.

Cashmire Vædder

Cashmere Vædderen hører til gruppen af kaninracer med afvigende pelsstruktur. Racen stammer fra England og vejer mellem 1,7 og 2,3 kg. Det er altså en forholdsvis lille Vædder. Den er særligt kendetegnet ved den lange pels.

Cashmere Væddere er ikke særligt udbredte i Danmark.

Lille Tysk Vædder

Hører til gruppen af mellemstore kaninracer. Det er dog stadig en forholdsvis stor kanin, der vejer 3-4 kg.

Den Lille Tyske Vædder er en mindre udgave af Fransk Vædder, der som navnet antyder stammer fra Tyskland. Racen har nogen udbredelse i Danmark.

Dværgvædder

Dværgvædderen er nok den race, der er mest udbredt som kælekaniner her i landet, men også i mange andre lande. Den hører til gruppen af dværgkaniner og er derfor den mindst af de godkendte Vædderracer i Danmark. Den skal helst veje mellem 1,4 og 1,9 kg.

Dværgvædderen blev fremavlet i Holland i 1960’erne og findes i dag i næsten alle farver. Den anses for at have et godt og roligt sind.

Inden for de senere år er der desuden fremavlet nye racer af Dværg Vædderen med andre pelstyper, nemlig Løvehoved Dværg Vædder, men lang pels omkring hovedet og Dværg Vædder satin med en meget skinnende pels. 

Minilop

I de senere år har man desuden set et stadig stigende antal Mini Lops, der nærmest må betegnes som Englands svar på Dværg Vædderen. Den må maximalt veje 1,6 kg. og er kendetegnet ved en meget flad snude.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler