Derfor skal du give din kanin et juletræ

Så snart julen er forbi står mange tilbage med et tørt juletræ der ikke længere har et formål og derfor afskaffes. Dog vil din kanin sætte stor pris på dit aflagte juletræ, hvorfor du måske skulle overveje at forære det til din pelsede ven. 

Kaniners naturlige kost består af planter, tørrede græsser og urter. Det slider hårdt på tænderne, derfor har kaniner udviklet tænder, der vokser gennem hele kaninens liv. Kaniner i fangenskab slider ofte tænderne mindre end vilde kaniner, fordi de får pelleteret foder og i mindre grad spiser græsser og andet grønt. Det er derfor vigtigt at sørge for, at kaninerne får et naturligt slid på deres tænder ved at have noget at gnave i og tygge på. Godt hø er et must, men kviste, grene og træstykker vi de fleste kaniner sætte pris på.

Brug havens træer og buske

Har du derfor en have, er der masserer af muligheder for at supplere kaninens kost og give den noget af beskæftige sig med året rundt.

Grenene fra ribs-, solbær- og hindbærbuske er velegnet til kaninerne. Grene fra frugttræer som hazel, æble- og pæretræer er også velegnede. Er det tid til at beskære buske og træer, så giv gerne kaninen en bid med. Det vil den sætte pris på.

Genbrug juletræet

Når julen er overstået, og juletræet skal smides ud, så tænk gerne på kaninen. Giv den gerne så meget af træet, der er plads til i dens bolig, så den kan hoppe ind i grenene, op på træet og rundt om det. Det er også en ganske god måde at blive populær hos naboerne på. Vi har således ofte været rundt hos naboerne og hente kasserede juletræer til vores omkring 100 kaniner. Godt for dem, godt for kaninerne.

 

Det er barken, de sætter pris på

Det er særligt barken, kaninerne sætter pris på at gnave i. Når barken er gnavet væk, er den resterende gren knaps så interessant for kaninen. Sørg derfor gerne for jævnligt at skifte grenen ud og giv kaninen nye og friske grene. 

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler