Det skal du vide før du sætter kaninen sammen med din hund eller kat

Kaniner kan let komme til skade, hvis de bliver sat sammen med hunde eller katte. Derfor er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler.

Byttedyr og rovdyr

Kaniner er fra naturens side byttedyr. Katte og hunde er rovdyr. Det er væsentligt hele tiden at huske. Kaniner kan derfor komme til skade, når de er sammen med hunde eller katte.

Selv den roligste hund kan finde sit jagtinstinkt frem, hvis en kanin pludselig begynder at løbe. Det kan også være, at den bare vil lege, men det kan også blive ganske voldsomt for en kanin. Sørg derfor som minimum for at holde dyrene under opsyn, hvis du lader sin hund være sammen med din kanin.

Vær opmærksom på omgivelserne

Men det er ikke nok kun at være opmærksom på ens egen rolige familiehund. Mange lader deres kaniner hoppe rundt i haven. Det er ganske hyggeligt og også rart for kaninen, så længe den ikke bliver spist. Ganske ofte sker det, at hunde eller ræve er ubudne gæster på ens matrikel, og så kan Ninus meget vel ende som nogens aftensmad.

Hold øje med løbegården

Vær også opmærksom på, at kaninen ikke ved et uheld slipper ud af buret eller løbegården. En låge, der ikke er lukket ordentligt, kan blive fatal for Ninus.

Husk også at Ninus er en ganske habil graver og at den kan hoppe ganske højt. Ninus kan derfor grave sig ud (eller hund og ræv kan grave sig ind), og et lavt hegn er sjældent tilstrækkeligt til at holde Ninus inde og hunde/ræve ude.

Katte og kaniner er heller ikke altid en god cocktail. Særligt kaninunger er udsatte, hvis en kat er i nærheden. Nogle katte kan endog tage ganske store kaninunger.

HUSK altid at holde øje med din kanin, hvis den er i nærheden af hunde og katte.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler