Det skal du vide om kaninbure

Skal i have kanin, kan det at finde et godt bur i en god kvalitet være noget af en udfordring. Se med her, hvor vi guider dig i valget af det nye familiemedlems hjem. 

Lad os sige fra starten af, det er ikke altid let at finde et godt og velegnet kaninbur, for rigtig mange af dem, man kan købe, er små, dårligt indrettet og af dårlig kvalitet.

Derfor er der et par ting, du bør være pmærksom på, når indretter kaninens nye rammer.

Se med her. 

Kvaliteten

Det er vigtigt at tjekke om buret er bygget af solidt træ (hvis det er et træbur, man køber). Kaniner gnaver nemlig ganske gerne, og de bløde træsorter, som mange af burene er bygget i, er en lækkerbisken for en kanin. Resultatet kan være, at kaninen gnaver sig gennem buret og er væk, når man en dag kommer ud til den.

Du skal også kaste et blik på hængsler og trådnet. Hængsler, kan være så spinkle, at der ikke går lang tid, før lågen falder af. Trådnet kan være så tyndt, at det går i stykker, når man hænger en foderskål på, tærer p.gr. urin eller kan ødelægges af hunde og ræve, der gerne tager kaninerne.

Plads

Et andet problem er at burene er små, lave og indeholder rigtig mange kringel kroge, der gør det vanskeligt at få fat i kaninen. Du skal derfor sikre dig, at du kan få fat i kaninen alle steder i buret, at buret er stort nok til, at kaninen kan hoppe rundt, stå på bagben, og at der er plads til ting, kaninen kan beskæftige sig med som huler og rør.

Hvor stort

Det kan være svært at give et godt svar på, hvor stort et bur bør være. Hvis buret står inde i en løbegård, er buret primært et tilflugtssted og sted, hvor kaninen kan søge ly for vind og vejr. I så fald behøver buret ikke at være så stort. Jeg plejer at anbefale at buret er minimum 120 cm bredt, 60 cm højt og 50-60 cm dybt. Jeg vil gerne have høje bure, hvor der er plads til kasser og rør og ikke så dybe bure, så børn også kan nå kaninen. Et bur i den størrelse forudsætter dog, at kaninen har mulighed for at komme ud og bevæge sig udenfor buret.

Køb buret brugt

Fordi kvaliteten er svingende på de bure man kan købe, kan det være en god ide at finde sit bur brugt. Der findes ofte brugte bure i glimrende kvalitet på Den Blå Avis og Gul og Gratis bygget af dygtige handymen. 

Overvej i stedet

Du kan også overveje at holde kaninen frit indendørs med mulighed for at hoppe frit rundt eller at inddrage børnenes legehus som kaninens bolig. Det er optimalt, fordi børnene kan gå ind og sidde hos kaninen og lade den komme hen til dem frem for at skulle fange den. Et legehus har som regel også så meget plads, at du let kan indrette boligen med huler, rør og masserer af ting, den kan beskæftige sig med. 

Mest læste artikler