Sådan transporterer du bedst din kanin

Når man anskaffer sig en kanin, melder spørgsmålet om, hvordan man skal transportere den sig hurtigt. Få svaret her. 

Papkasse, kurv eller transportkasse. Der findes flere måder at transportere din kanin på, men det er ikke alle, der er lige behagelige for hverken dig eller din bløde ven. Så hvad bør du egentlig gøre?

Det korte svar

Det korte svar er, at hvis man kun skal transportere den en enkelt gang og har den under opsyn, fungerer en papkasse ganske godt.

Det lidt længere svar

Det lidt længere svar er, at der er mange mere eller mindre gode muligheder.

Materialet

Kaniner er ganske gode til at gnave, så transportkassen skal gerne være solid. Derfor er en papkasse eller en kasse/taske i stof en dårlig ide. Har man ikke opsyn med kaninen, er der nemlig en risiko for at den gnaver sig ud af kassen.

Plast, træ og metal er bedre materialer til kasserne.

Indretning

Mange bruger kattetransportkasser til kaniner. Disse kasser åbnes ofte forfra. Sådanne kasser er ikke så velegnede til kaniner, fordi bagbenene risikerer at sidde fast i kassen, når man skal have kaninen ud af kassen. Hvis der samtidig er halm i kassen, sviner det ofte, når man tager kaninen ud, fordi halmen følger med.

Det er vigtigt med noget at dække bunden med, for at sikre sig, at kaninen ikke glider på bunden. Hvis man vil undgå halm over hele gulvet, når man tager kaninen ud af kassen, kan man med fordel lægge et håndklæde i bunden i stedet for halm. Det kan også være en fordel at tage kaninen baglæns ud af kassen. På den måde undgår man, at benene kommer til at sidde fast i kassen.

Transportkasser, der åbnes oven fra, er klart at foretrække, fordi det er lettere at få kaninen ud af kassen. Der findes et utal af forskellige kasser både i plast, træ og metal.

Kvaliteten

Kvaliteten på transportkasser kan være noget svingende. Tjek derfor kvaliteten på kassen, før du anskaffer dig en. Tjek både at selve kassen er solid, men også at lukkemekanismen holder, når man transporterer kaninen.

Mest læste artikler