Dette skal du vide om foderskåle til din kanin

Hvor svært kan det være, tænker du måske. En foderskål er vel en foderskål? Men helt så enkelt er det ikke.

En foderskål er vel en foderskål?

Der er forskel på det materiale foderskålen er lavet af, og hvor den er placeret og det er ikke alle placeringer og materialer, der er lige gode.

Skålens materiale

Foderskåle kan være lavet af blandt andet plast, stentøj og rustfrit stål.

Skåle af stentøj og rustfrit stål kan alle modstå kaninens tænder, der ganske gerne tager en bid ikke bare af skålens indhold, men også af skålen.

Nogle plastskåle er lavet af hårdt plast, der kan modstå kaninens tænder, mens andre bliver spist i løbet af ingen tid. Derved risikere kaninen af få skadelig plast i maven.

Skålens placering

Skåle kan stå i bunden af buret eller hænge på buret. De fleste skåle, der er lavet af plast er ikke velegnet til at have stående i bunden af buret, fordi kaninen smider rundt med dem og deres indhold. Stentøjsskåle, der kan stå fast, kan forårsage mug og bakterier i strøelsen under og omkring skålen, hvis der er fugtigt. Dette kan være skadeligt for kaninen.

Det bedste er en skål, der kan hænge fast på buret. Der er forskellige måder at hænge den fast, nogle sidder fast i tråden i burets låge, mens andre er skruet fast på selve buret. Det er ikke så afgørende om det er det ene eller det andet. Det væsentligste er at skålen let skal kunne fjernes, så den kan rengøres, men helst ikke kunne fjernes af kaninen. Da den så ender et andet sted i buret.

Vær derfor opmærksom på hvilken type foderskål du køber til kaninen, næste gang, du skal have skiftet skål.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler