Er det en god ide med en kanin til små børn?

Er du i tvivl om, hvorvidt en kanin er det rette kæledyr for dit barn? Eller er du i tvivl om, hvorvidt dit barn er gammel nok til at håndtere en kanin? Vores kanin-ekspert giver dig svaret.

Små børn kan have stor glæde af kaniner

Jeg får ofte spørgsmålet, om hvor gamle børn skal være, før de må få en kanin. Mit svar er, at selv børn i 2-5 års alderen kan have stor glæde af at have en kanin. De er faktisk nogle rigtige gode kaninejere.

10 tips til dig med en hund i løbetid.

Hvem har ansvaret for kaninen?

Man skal naturligvis ikke give et lille barn ansvaret for kaninen, men kaninen er en rigtig god anledning til at lære børnene empati, at iagttage kaninens adfærd og at tale om dagligdags ting, som fx mor- og farkanin, nu spiser kaninen, ser den glad eller bange ud?

Lad børnene lære kaninen at kende

Små børn synes ofte, at det er sjovt at fodre kaninen og stikke mad ind til kaninen i buret, og netop at stikke en mælkebøtte eller andre godbidder ind til kaninen, når man går forbi buret er en rigtig god måde at få en tam kanin på.

De små børn synes også ofte, at det er sjovt at være med til at gøre rent og muge ud i buret og at give den rent halm.

Kan ræve holdes som kæledyr?

Børn nyder at iagttage kaniner

Til gengæld har små børn ofte ikke lyst til at holde kaninen. Det kan være utrygt, og den kan kradse. Barnet har derfor ofte meget større glæde af at iagttage kaninen og hjælpe med.

Samtidig slipper kaninen for at blive jagtet rundt af ivrige barnehænder og får mulighed for selv at komme hen, når den får tilbudt en godbid.

Sådan skabes en god relation

Sæt jer ind til kaninen sammen med barnet og snak, om hvad kaninen gør. Skal barnet endelig holde kaninen, kan det være en god ide, at iføre barnet en flisbluse eller et håndklæde, så de ikke bliver kradset af de skarpe kaninkløer.

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler