Er du og din kanin klar til at kulden sætter ind?

Vi er nu nået ind i den tid, hvor temperaturen er begyndt at falde og risikoen for frost øges. Få her 4 gode råd, der gør jer vinterklar!

Sørg for, at din kanin er sund og rask

En sund og rask kanin har ikke noget problem med at klare selv stærke frostgrader, hvis den er sund og rask. Hvorimod syge kaniner let bukker under, når det bliver koldt.

Tag derfor et ekstra kig på kaninen, og tjek om den er sund og rask. Den må ikke være for tynd, have afføring klistret til bagdelen, pjusket pels eller sammenklistrede hår på indersiden af poterne.

Er du i tvivl, så besøg dyrlægen en ekstra gang.

Giv kaninburet et tjek

Giv buret et efterårstjek. Står det tørt og sådan at kaninen kan komme i læ? Er trådnettet, træet og lågens hængsler i orden og er sikkert mod rovdyr? Vilde dyr, der mangler mad om vinteren, hvor det er koldt vil nemlig gøre sigekstra umage for at komme ind til en god kaninsteg.

Rottefrit kaninbur

Efterår og vinter er også tiden, hvor rotter får stadig sværere ved at skaffe mad. Da der er mad i og omkring kaninbure, vil de ofte søge derhen i jagten på noget at spise.

Rotter kan overføre sygdomme til kaniner, og de kan æde kaniner, primært unger, men er de tilstrækkelig sultne, kan de godt angribe voksne kaniner.

Sørg for at rotterne ikke kan komme ind i buret. En tommelfingerregel er, at kan rottens hoved komme ind gennem trådnettet, kan resten af rotten også. Sørg også for at opbevare foderet, så rotterne ikke kan komme til det.

Sæt fodermængden op, når det bliver koldere

Det kræver energi at holde varmen. Derfor skal en kanin, der opholder sig ude i koldt vejr have mere mad end en, der befinder sig inde i varmen, ellers taber den sig. Udekaninen må derfor godt få lidt ekstra mad i vinterkulden.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler