Skal kaninen være ude eller inde til vinter?

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Læs her fordele og ulemper ved begge dele. 

Nu falder temperaturen, og spørgsmålet går på om kaninen skal være inde eller ude gennem vinteren. Der er fordele og ulemper ved begge dele.

Udekaninen

Lad kaninen blive ude. Er den sund og rask klarer den sig fint gennem selv den værste frost, hvis den har et tørt og rent bur og kan komme i læ. Samtidig bliver du ikke generet af fluer og lugten af kanin, der kan følge med at have kaninen inde.

Du mindsker desuden risikoen for allergi hos dig og din familie. Du slipper også for en lille, sød terrorist, der spiser dine møbler og ledninger og anvender sofaen som toilet.

Indekaninen

Tag kaninen ind. Det er rigtig hyggelig at have en kanin i nærheden. Du lærer den bedre af kende og får en bedre kontakt med den, fordi den er lige i nærheden. Kaniner kan holdes inde i et bur, men også slippes løs i stuerne, som stadig flere kaninejere gør.

Kaniner er faktisk ganske renlige i naturen og kan sagtens lære at bruge en toiletbakke.

Endelig slipper du for at skulle ud i frostvejr for at fodre og muge samt at vandet i vandflasken skal skiftes ustandseligt, fordi det fryser til is.

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler