Slip kaninen løs i stuen

Hvorfor ikke lukke kaninburet op og lade kaninen hoppe frit rundt i stuen? Se her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du slipper din kanin fri i stuen.

Kaniner løber frit i hjemmet

Hvorfor ikke lukke kaninburet op og lade kaninen hoppe frit rundt i stuen? Stadig flere holder nemlig kaniner, som man holder hund og kat, nemlig ved at lade dem opholde sig frit i ens hus.

Tendensen stammer fra USA, hvor stadig flere holder kanin på den måde.

Der er mange fordele ved at holde kaniner på den måde. Kaninen får et friere liv, hvor den har bedre mulighed for at bevæge sig og udføre et mere alsidigt liv. Du får til gengæld fornøjelsen af en glad kanin og underholdningsværdien ved alle de sjove og fjollede ting kaninen kan finde på.

Hvad du skal være opmærksom på

For at det skal kunne lade sig gøre, er der imidlertid en par ting man skal være opmærksom på, ikke mindst renlighed, sikkerhed og et roligt sted til kaninen.

1. Renlighed

Fra naturens side er kaniner ganske renlige, og har ofte ikke noget problem med at lære at bruge en toiletbakke. Det er dog lettest, hvis kaninen er neutraliseret, fordi trangen til at markere dens territorium er mindre. Stil i første omgang toiletbakken, hvor kaninen har bestemt, at den vil have sit toilet. Når kaninen er blevet vant til at bruge bakken kan den flyttes til det sted, du finder passende.

Foto: Carina Lauth Gøttler

2. Sikkerhed

Kaniner er nysgerrige, og den nysgerrighed indbefatter at bide i ting de undersøger. Vær derfor særlig opmærksom på, at kaninen ikke kan komme i nærheden af giftige planter, rengøringsmidler o.lign. samt elektriske ledninger, og pas på ikke at træde på kaninen eller at den kommer i klemme i døren.

3. Er roligt sted

For at trives har kaninen også brug for et roligt sted, hvor den kan slappe af og hvile sig. Det kan være et bur, en kasse en løbegård, et skab under en trappe. Mulighederne er mange, så længe det er et roligt sted, hvor kaninen kan være uforstyrret.

Foto: Michelle Møller

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler