Kaniner i forskellige, smukke farver

Kaniner findes i mange smukke farver. De kan være ensfarvede sorte, hvide, blå eller brune. De kan også være brogede eller tegnede.

 

Kaniner findes i mange smukke farver. De kan være ensfarvede sorte, hvide, blå eller brune. De kan være brogede eller tegnede, som en kaninavler ville kalde det. Den oprindelige farve, som ses hos vilde kaniner kaldes for vildtgrå. Siden er mange andre farver og tegninger blevet fremavlet.

Hollændertegning

Hollændertegningen, hvor den bagerste del af kroppen, kaninens ører og side af hovedet er farvet, mens forkroppen, panden, snuden samt det forreste af bagpoterne er hvide.

Kappetegnet

Den kappetegnede kanin, der ser ud som om, den har fået en ensfarvet kappe smidt over hovedet og ryggen, mens resten af kroppen er hvid.

Schecketegnet

Den schecketegnede kanin, der er hvid med farvede cirkler omkring øjnene, farvede ører, kindpletter og farvet snude, en såkaldt sommerfugl. Derudover har kaninen en farvet stribe langs ryggen og pletter på bagkroppen

Whitetegnet

Den whitetegnede kanin er farvet med hvidt omkring kæbe, øjnene, i nakken, på maven, bagsiden af halen og indersiden af benene.

Sølvfarvet

Den sølvfarvede kanin har hvide hårspidser, der giver pelsen et sølvagtigt skær.

Andre flotte kaniner i smukke farver

Nogle kaninracer findes kun i en farve eller tegning, mens andre som Dværgvædder, Hermelin, Belgisk kæmpe og Rex findes i næste alle farver og tegninger.

Jeg har valgt et par billeder af smukke kaniner i mange farver til jer.

 

Klaken familie- og hobbydyr

Følg med på Marias blog, og læs en masse om blandt andet kaniner, marsvin og fugle.

Mest læste artikler