10 alternative kæledyr

Se her en liste over 10 alternative kæledyr, folk holder rundt omkring i verden. 

1. Kælegris – mini gris / tea cup pig

Tro det eller ej, det er blevet mere og mere normalt at holde grise som husdyr. Ikke bare hvilket som helst husdyr, men som substitut for huskatten eller hustandens Golden Retriever. Minigrise – der også er kendt som tea cup, miniature eller mikro grise – er blevet den nye trend hos mange mennesker. Ud over at være uimodståeligt nuttede, er disse små grise eftersigende klogere end hunde, og mindst lige så tillidsfulde over for deres mennesker.

Minigrisene er allergivenlige, og er derfor oplagte kæledyr til mennesker, der har allergi.

2. Langøret pindsvin som kæledyr

Det langørede (eller egyptiske) pindsvin ligner en blanding at det almindelige pindsvin og en lille kanin.

Generelt betragtes pindsvin som frygtsomme og føjelige væsener, og den langørede variant er ikke meget anderledes. Det er dog et udfordrende kæledyr, fordi de ikke er så tamme som almindelige pindsvin som vi kender dem fra naturen her i Danmark. Det vil kræve en masse arbejde at gøre de langørede pindsvin vant til deres bur og vant til mennesker.

Det skal dog siges, at når det lykkedes dig at gøre dit pindsvin tamt, er de meget aktive og elsker at interagere med deres ejere.

3. Stinkdyr

Et stinkdyr er en nysgerrig og stædig skabning, der er meget kærlig, når den holdes som kæledyr.

Ikke alene er stinkdyr utroligt intelligente, de også elsker at blive kælet så meget, at mange i sidste ende vælger at drage en parallel til udtrykket ”skøde-hund”. Hvis du ikke er en hunde-person, skulle du måske overveje om du kunne være en stinkdyrs-person.

Det er vigtigt at påpege det faktum, at deres stinkkirtler fjernes kirurgisk når de er unge, hvis de opdrættes som kæledyr.

Det er ikke lovligt at stinkdyr som kæledyr i Danmark.

4. Pygmæged

Endnu et kæledyr, der kan fungere som substitut for hunden, er den alletiders miniature ged – også kaldet en pygmæged. Det er egentligt bare en miniature udgave af en ged, men det gør den også bare lige dét mere nuttet.

Pygmægeder egner sig særdeles godt som kæledyr, ikke kun grundet det faktum, at de er meget omgængelige og legesyge, men at de kan tilpasse sig til næsten ethvert miljø og madvaner.

I dag avles pygmægeder stort set udelukkende til kæledyrsformålet. Det er et utroligt populært alternativt kæledy,r grundet deres eftersigende særdeles nysgerrige væsen og konstante trang til kærlighed og opmærksomhed.

5. Præriehund

Præriehunden er teknisk set en gnaver, der ligner en blanding af en kanin og en hundehvalp. Hvis du anskaffer dig en præriehund tidligt i dens liv, vil den knytte sig til dig og aldrig forlade din side. Det er et utroligt loyalt dyr, der deler mange egenskaber med en legesyg hvalp. Præriehundens kald lyder meget som en hunds, deraf navnet.

Præriehunde har et ry for at opføre sig som hyperaktiv hvalp, der aldrig vokser op. Husk derfor at anskaffe dig et stort bur med masser plads, så præriehunden har mulighed for at bevæge sig.

6. Ræv

Ræven er et kærligt væsen som du sagtens kan holde som kæledyr, hvilket mange faktisk også gør rundt omkring i verden. Anskaf dig ræven fra unge, ellers er den næsten umulig at gøre tam.

Mange sammenligner en ræv med en hund, men det er faktisk ikke helt korrekt. Ræven minder på de fleste områder faktisk langt mere om en kat end en hund. Du kan ikke lære din ræv hunde-kunstner; som at give lyd, at sætte eller at rulle rundt. En kat er mere sin “egen herre”, hvilket også er gældende for en ræv.

En ræv har en meget markant lugt, hvilket du også skal være opmærksom på, hvis du overvejer at anskaffe sig en ræv som kæledyr.

7. Tarantel

Den chilenske rose tarantel er en populær edderkop at holde som kæledyr. Den går også under navnene rose hårs tarantel, chilensk ild tarantel og chilensk rød håret tarantel – kært barn har mange navne.

Edderkoppen er meget føjelig og let at passe. Et levested, der er stuetempereret og én græshoppe ugentligt, vil gøre din tarantel lykkelig.

Dog er det ikke et kæledyr, du sådan lige tager op og klapper. Tarantellen er et nervøst dyr, der ikke bryder sig om at blive håndteret. Derfor skal du være påpasselig med at kæle den.

Denne type tarantel er ganske hårdfør, og kan sagtens leve helt op til 15-20 år.

8. Stær

I Europa kender alle den lille, sorte og plettede fugl som vi kalder for stær. Tro det eller ej, flere holder faktisk denne fugl som kæledyr. Mange siger, at stæren er i stand til at tale og kommunikere med sine mennesker. Men virkeligheden er, at stæren besidder en helt fantastisk evne til at efterligne lyde og bevægelser som den ser i sin hverdag – præcis ligesom en papegøjer.

Stære er meget legesyge fugle. Den har et kærligt sind og kan leve op til 20 år.

9. Chinchilla

En langhalet chinchilla er unik, nuttet og stødt stigende blandt populære gnaver-kæledyr. I naturen er disse runde pelsbolde udelukkende fundet højt oppe i Andesbjergene i Chile, men de er almindelige at have som kæledyr mange steder i verden. Chinchillaen har en ubeskrivelig blød pels, samt en sjov og nysgerrig personlighed.

Det er dog ikke en dans på roser at have en chinchilla som kæledyr. De er meget aktive og sociale, og har brug for meget plads at boltre sig på. Derfor skal du anskaffe dig et stort bur, hvor der er god med plads at bevæge sig rundt på. Hvis du ikke selv har en del tid til rådighed, er det en god idé at anskaffe to chinchillaer. De kræver nemlig meget opmærksomhed og elsker at lege, hvilket de kan gøre med hinanden, når du ikke har tid.

10. Afrikansk oksefrø

Den afrikanske oksefrø kan blive op til hele 23 cm lang og veje op mod 1,8 kg. Den har tilnavnet pixiefrø og er en relativt aggressiv type. Det er en kødædende og sulten frø med skarpe tænder, der spiser alt hvad den kan komme i nærheden af. Derfor er det vigtigt at du er parat til altid at have maden klar, hvis du overvejer at anskaffe dig en afrikansk oksefrø som kæledyr.

Ude i naturen lever den afrikanske oksefrø af store mus, rotter og små fugle. Derfor skal du være parat på at have fodermus i husstanden, hvis du anskaffer dig den store frø.

Interessante, alternative kæledyr

Der findes mange forskellige alternative kæledyr rundt omkring i verden. Det er en spændende og anderledes verden, og der er meget at lære om de forskellige dyrearter. Det er dog ikke alle ovenstående dyr, der er lovlige at holde i Danmark. Derfor råder vi dig til at tjekke grundigt op på reglerne for at holde de forskellige dyr som husdyr. Ovenstående er blot sjove og interessante eksempler på nogle anderledes kæledyr, der bliver holdt rundt omkring i verden.

Kilder: toptenz.net, mom.me

Mest læste artikler