Tre nemme kæledyr for begyndere

Skal dit barn have sit første kæledyr eller leder du bare selv efter et, der ikke stiller alt for store krav, så læs med her om de tre nemmeste kæledyr, du kan forestille dig - og lær, hvordan du passer dem.

Tre nemme kæledyr for begyndere

Tre lette kæledyr

Kæledyr spreder glæde, men de kan også være årsag til ægrelser og dårlig samvittighed, hvis man ikke har tid og kræfter til at passe dyret, som det fortjener.

Mange forældre har nok også stået i en situation, hvor de er blevet plaget om et kæledyr, men har været i tvivl om deres børn rent faktisk ville passe dyret, når den første lykkerus var overstået. Kunne det hænde, at de selv ville ende med ansvaret – det var den store bekymring.

Vi kommer her med guide til tre dyr, der selvfølgelig skal passes ordentligt, men som er lidt mindre krævende end de fleste.

Undulat

Derfor er undulaten nem:

Går du og drømmer om at få en papegøje, og har du ikke mod på at binde dig til et dyr, der kan blive knap 100 år, er undulaten et godt alternativ.

  • Du kan få undulaten til at sidde på din finger og gentage
  • Du kan forvente, at den lever mellem 5 og 15 år
  • Du behøver du ikke gøre dens bur rent mere end en gang om ugen.

Du skal dog være opmærksom på:

Køber du kun en enkelt fugl, bliver du dens flok, og så har den behov for, at du er til stede mindst en time dagligt. Køber du endnu en undulat, holder de hinanden ved selskab. Til gengæld er de mindre motiverede for at tale med dig.

Marsvin

Derfor er marsvinet nemt:

Vil du eller dit barn have et dyr man kan nusse med så er marsvinet ideelt.

  • De søde og bløde dyr vil kan hvine af fryd og springe af glæde og er generelt godt selskab,
  • Modsat mange andre gnavere sover de ikke hele dagen
  • De 1 kg tunge dyr kan leve op til ti år, men bliver som regel 4-6 år

Du skal dog være opmærksom på:

Et marsvin kræver et relativt stort bur, der skal rengøres med jævne mellemrum. Og så er det vigtigt ofte at have marsvinet ud af buret og lege med det, ellers kan det blive sky, og det vil springe væk fra dig, hvis du forsøger at holde det.

Leopardgekko

Derfor er leopardgekkoen nem:

Den lille plettede leopardgekko er så nem at passe, at den klart kan anbefales til nybegyndere.

  • De bliver blot op til 20 cm lange
  • Når de er voksne behøver du ikke fodre dem mere end fire gange ugentligt og så ellers lade dem være i fred.

Du skal dog være opmærksom på:

Leopardgekkoerne spiser en varieret kost bestående af melorme, græshopper, sommerfugle, snegle, orme og andet godt. Den slags kan købes i din lokale dyrebutik og opbevares i køleskabet.  Leopardgekkoer er desuden sociale dyr så du skal helst have mere end én i terrariet – dog helst ikke to kønsmodne hanner.

Terrariet bør have et varmespænd på 20-50 grader, så dyrene altid kan finde et sted med en temperatur der passer dem, ligesom de skal have mulighed for at trække sig tilbage i hver deres skjul for at få fred.

Terrariet skal renses for afføring og døde offerdyr dagligt, og så skal en del af terrariet overbruses, så der sidder vanddråber, som gekkoerne kan drikke af, på nogle af stenene.

 

Mest læste artikler