Ny undersøgelse viser at din kat kan blive smittet med corona

Opsigtsvækkende forsøg viser, at visse kæledyr kan blive smittet med Corona, mens andre ikke kan. Læs om dit kæledyr er i risiko her.

Hvordan skal du forholde dig til den lille mis, når du lige har læst, at den kan være smittet med coronavirus? Bare rolig. Der findes ingen dokumentation på, at sygdommen kan smutte fra katte til mennesker, viser et studie publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature ifølge Berlingske Tidende.

Undersøgelsen der er lavet af forskere fra det veterinære institut i Harbin, Kina, har testet flere arter af husdyr for at undersøge, om de kan blive smittet med coronavirus. Dyrene er blevet udsat for store mængder at COVID-19, og på den måde har forskerne fået følgende resultater: 

Hunde

Hvis du er hundeejer kan du ånde lettet op. Det viser sig nemlig at hunde efter alt at dømme, ikke kan blive smittet med virussen og dermed ikke kan give smitten videre til mennesker.

Der er dog fundet to hunde i Hongkong der har været svagt smittet med corona, men de har ikke udvist nogen klare symptomer. Og derudover er der ikke andre undersøgelser der tydeligt viser, at hunde kan blive smittet, eller smitte mennesker med corona. 

Katte

Med katte er sagen en anden, fordi der er berettet om forskellige steder i verden, hvor katte enten har udvist symptomer på coronavirus eller har smitte andre katte med sygdommen. 

Dog viser undersøgelsen fra Kina også, at smitteoverførslen fra kat til kat, ikke sker særlig nemt. 

I USA anbefaler det nationale center for sygdomsforebyggelse, CDC, at mennesker, der er smittet med ny coronavirus, begrænser kontakten til deres kæledyr, skriver Berlingske

Smitteoverførsel mellem katte og mennesker er ikke undersøgt i denne undersøgelse, og det er derfor ikke muligt at svare konkret på, om katte egentligt kan smitte mennesker med coronavirus.

Mest læste artikler