denne artikel er sponsoreret

Slut med dårlig lugt fra kæledyrets kurv og legetøj

Dyr i hjemmet kan være årsag til dårlig lugt fra blandt andet sovesteder og legetøj. Med Rodalon INDENDØRS fjernes størstedelen af de bakterier og svampe, der giver anledning til dårlig lugt og mugdannelse. Derved sikres et sundtindeklima for både mennesker og dyr.

Det er dejligt med dyr i hjemmet. At blive mødt med en logrende hale, når man åbner døren, at opleve ungernes omsorg for marsvinet, at have en kat, der hopper op i sofaen og lægger sig og spinder veltilfreds om kap med soundtracket til en god film. Det er dog knap så dejligt, hvis det første der møder en i døren ikke kun er en våd hundesnude, men også den umiskendelige lugt af våd hund, de fleste hundeejere kun kender alt for godt. 

Lige så hyggeligt det kan være at have firbenede medlemmer af husstanden, lige så ildelugtende kan det nemlig være. Madskåle, kurve, lune tæpper og oversavlet legetøj er ideelle væksthuse for bakterier, der for eksempel bliver slæbt med ind i huset efter en gåtur eller leg i haven. Og får bakterierne først lov til at udvikle sig, bliver de hurtigt til dårlig lugt. 

Derfor er det vigtigt at sørge for at vaske alle kæledyrenes ting med jævne mellemrum. Både for at fjerne lugten og potentielt smittebærende bakterier, der i værste fald kan gøre hunden eller katten syg. Det gøres mest effektivt med et middel, der desinficerer og fjerner bakterier. 

Lugtfrit hjem med godt indeklima

Rodalon INDENDØRS er lavet til netop dette formål. Det er et universelt vandbaseret og PH-neutralt desinfektionsmiddel, der ikke bleger, er skånsomt ved materialer og kan anvendes på alle vandfaste og porøse overflader samt tekstil.

  • Læs mere om Rodalon INDENDØRS her. 

Vask og iblødsætning med Rodalon INDENDØRS fjerner effektivt bakterier og svampe og modvirker derved dårlig lugt og mugdannelse. 

Hundens (eller kattens) legetøj, tæpper og kurv lægges i blød i 25 ml Rodalon INDENDØRS til 1 liter vand. Alt afhængigt af, hvor beskidt og ildelugtende det er, bør det ligge mellem 30-60 minutter, inden det skylles igennem med en almindelig vask. Mere skal der ikke til, for at gøre selv det sureste hundetæppe friskt igen. 

Også vand- og madskåle bør vaskes i Rodalon INDENDØRS jævnligt. Til flader og andet, der kan tørres af, fås Rodalon INDENDØRS i en praktisk sprayflaske, der allerede er fortyndet, og derfor lige klar til brug. 

  • Læs mere om Rodalon INDENDØRS SPRAY her.  

Med jævnlig vask med Rodalon INDENDØRS sikres du ikke alene et lugtfrit og indbydende hjem, men skaber også et godt indeklima for både mennesker og husdyr. 

Tips til rengøring af kæledyrets udstyr med Rodalon INDENDØRS:  

Kattebakke: 

Efter almindelig rengøring skylles med rent vand. Herefter kan kattebakken desinficeres med en opløsning af Rodalon INDENDØRS i forholdet 1:10. Brug klud eller børste. Herefter vaskes igen med rent vand.  

Hundekurv: 

En opløsning af Rodalon INDENDØRS i forholdet 1:10 påføres med en blød børste. Sørg for at komme ind i alle kroge. Lad virke i 30 minutter, hvorefter kurven vaskes med rent vand.  

Hundetæppe: 

Læg tæppet i blød i cirka 30 minutter i Rodalon INDENDØRS i forholdet 1:10. Herefter skylles tæppet i rent vand og vaskes på normal vis. 

Akvarier: 

Tøm akvariet for fisk, planter og vand. Vask derefter akvariet med en opløsning 1:10 af Rodalon INDENDØRS. Skyl omhyggeligt efter med rent vand, inden fisk og planter kommes tilbage i akvariet.

Terrarier: 

Tøm terrariet for indhold og vask derefter med en opløsning på 1:10 af Rodalon INDENDØRS. Skyl omhyggeligt efter med rent vand, inden dyrene sættes tilbage.  

Rodalon INDENDØRS kan købes i de fleste større supermarkeder samt online. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler