Kort Nyt

onsdag 7. juni kl. 10.20

Kæmpe boom i singlehusstande

Hvis antallet af singlehusstande fortsætter med at stige, som det har gjort de seneste fem år, kan der snart komme til at mangle små og mindre boliger. På fem år er antallet af singlehusstande nemlig steget med 91.949. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

I 2023 findes der samlet knap 1,3 millioner husstande, som kun bebos af en person.

Ifølge Estate kan det stigende antal singleboliger komme til at presse priserne på mindre boliger endnu mere op, end det har været tilfældet de seneste 10 år.

“Det er faktisk lidt bekymrende, at stadig flere vælger at bo alene. Primært fordi det skaber et voldsomt pres på både boligmarkedet for ejer og lejeboliger, hvor boligmassen langt fra er dimensioneret til det stigende antal singler”, siger presseansvarlig i Estate, Thomas Hovgaard.

Han peger også på det forhold, at et stigende antal personer, der optager en bolig, betyder, at der vil blive brugt mere energi til opvarmning, end hvis flere valgte at dele bolig.

JN

onsdag 7. juni kl. 09.57

Få gratis planter til havefestival

Hundredvis af private haveejere åbner i weekenden den 10.-11. juni havelågen for alle med haveinteresse, når Haveselskabets årlige havefestival løber af stablen. Mange steder vil der også være små boder med frø, stiklinger og overskydende planter, for interessen for at dele planter med hinanden vokser helt enormt i disse år, lyder det fra Haveselskabets direktør. 

Foto: Haveselskabet

”En af de største tendenser blandt haveejerne lige nu er at dele planter med hinanden. Det har altid været populært blandt haveejere at dele med hinanden, men interessen er vokset helt enormt de seneste år, og vi ser stadig flere haveejere sælge eller bortgive overskydende planter fra små vejboder og i online-havegrupper,” siger Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet.

På Haveselskabets website kan du se, hvor der er åbne haver, og f.eks. også om du må have hund med, om haven er tilgængelig for kørestol, og om der er salg af planter. 

JN

onsdag 7. juni kl. 09.53

Danskerne er trætte af greenwashing

Størstedelen af danskerne mener, at hverken myndigheder eller virksomheder reelt gør nok for at bidrage til mere bæredygtigt forbrug og produktion. Det viser et nyt forbrugerstudie, som Miljømærkning Danmark står bag.

Ifølge undersøgelsen har 7 ud af 10 danske forbrugere oplevet, at det er billigere at købe nyt end at reparere det, de allerede har, og 7 ud af 10 mener, at produkter er bevidst fremstillet til at have en kort levetid. Mere end hver 2. forbruger oplever desuden, at det kræver en ekstra indsats at finde mere miljøvenlige produkter.

Mange har svært ved at navigere i junglen af grønne påstande, skriver Miljømærkning Danmark. Næsten 7 ud af 10 danskere mener således, at virksomheder ofte overdriver, hvor miljøvenlige deres produkter er, og 6 ud af 10 er ofte irriteret over, at produkter markedsføres som ”grønne” uden en god forklaring.

JN