torsdag 30. marts kl. 12.29

Badebomber undersøges for farlig kemi

Sæben skummer i badekaret, og vandet bliver pangfarvet med glimmer og duft – det er et kæmpehit blandt mange mindre børn. Men er der en sundhedsrisiko ved at benytte badebomber, badeslim, badekonfetti og andre populære badeprodukter til børn?

Det spørgsmål vil Miljøstyrelsen nu forsøge at besvare i en ny undersøgelse, der skal afklare, hvorvidt badeprodukter, som markedsføres til børn, er sikre at anvende.

 ”Det er indholdsstofferne i badeprodukterne, som giver farve, skum, glitter, duft og andre tilføjelser til badeoplevelsen, men vi ved ikke præcist hvilke der bruges, og heller ikke om det kan være problematisk at børnene bader i dem. For eksempel hvis børnene sluger noget af badevandet eller sidder lang tid i badet. Det håber vi, at undersøgelsen kan være med til at besvare”, siger projektansvarlig Julie Elisabeth Faber fra Miljøstyrelsen.

Det er i overensstemmelse med lovgivningen, at der bliver brugt kemikalier i eksempelvis badebomber, men da børn er særligt sårbare over for kemikalier ønsker Miljøstyrelsen nu at sætte fokus på området for at vurdere om den eksisterende lovgivning er tilstrækkelig.

Miljøstyrelsen forventer at have resultaterne klar sidst på året.

Seneste Nyt