fredag 16. juni kl. 13.21

Danskerne trækker beslutning om ferie til sidste øjeblik

Efter et år med stramme budgetter og horrible el- og gasregninger venter mange danskere til sidste øjeblik med at tage den endelige beslutning om årets sommerferie. Rejsebranchen melder således, at forbrugerne holder igen med at lave de endelige bookinger.

“I år er situationen præget af langt mere rejselyst, end vi havde turdet håbe på, men samtidig er der mange, for hvem økonomien stadig er usikker, og derfor venter med at booke til absolut sidste øjeblik”, udtaler Lars Thykier, der er administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening.

“Men rejserne er også blevet dyrere. En tur, der kostede 5.200 sidste år, koster måske 6.000 kroner i år. Hvis man er en familie på fire personer, er det jo en forskel på 3.200 kroner i alt, og derfor er der mange, der tænker sig om en ekstra gang og undersøger mulighederne, før de laver det endelige køb”, tilføjer Lars Thykier.

I januar savnede halvdelen af de danske rejsebureauer kunder, mens det i marts var faldet til knapt hvert femte bureau. Samtidig viser en ny analyse fra Dansk Erhverv, at næsten hver tredje dansker regner med at bruge flere penge på rejser og ferier i 2023.

JN

Seneste Nyt