fredag 23. juni kl. 13.18

Færre boliger til salg

I maj 2023 er 39.978 boliger til salg. Det viser den seneste udbudsstatistik fra Finans Danmark, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.

“Boligudbuddet er generelt en troværdig indikator for tilstanden på det danske boligmarked, og når udbuddet er under 40.000 boliger til salg, er det lavt, og dermed er der som udgangspunkt en fin balance mellem køb og salg”, siger Thomas Hovgaard.

Han mener, at det aktuelle boligudbud er udtryk for stærke danske husholdninger.

“Selvom det for mange boligejere, især dem med variable lån, er blevet markant dyrere at bo i sin egen bolig, skaber det ikke panik. Man har de ekstra penge, man i årevis har sparet på at have lån med negative renter, og derfor er bliver der ikke sat boliger til salg i øst og vest, som vi så det i årene efter finanskrisen”, siger Thomas Hovgaard.

Analysen bakkes op af et lavt antal restancer og overtagne ejendomme.

“I øjeblikket er det forsvindende få boligejere, der er i dybe vanskeligheder. Før corona var antallet af boligejere, som mistede deres ejendomme, næsten tre gange højere end det nuværende niveau, hvilket er utroligt positivt og igen et bevis på, at reglerne, der blev indført i kølvandet på finanskrisen, har virket efter hensigten”, siger Thomas Hovgaard.

JN

Seneste Nyt