torsdag 3. august kl. 12.42

Færre bor i sommerhus hele året

Efter en længere årrække med stigning i antallet af beboede sommerhuse, er tendensen på retur. I 2018 var 22.058 danske sommerhuse beboede af enten ejere eller lejere, mens det tal i år er faldet til 19.520, viser tal fra Danmarks Statistik, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret. Det er et fald på 11,5 procent.

“Flere sommerhuse bliver lige nu i højere grad brugt til at holde ferie i eller som refugier fremfor som helårsboliger. Det tillader flere stærke danske privatøkonomier plus det lukrative marked for ferieudlejning, hvor det bedre kan betale sig at leje ud i kortere perioder end at have lange lejemål”, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

På samme tid er der god grund til at antage, at langt flere bor hele året i mange af landets sommerhuse, end statistikken fortæller.

“Hvis man tager en tur rundt i det danske sommerland uden for sæsonen, vil man kunne se, at der er lys i mange sommerhuse, og det ligner ikke altid folk, der er på ferie. Vi tror, at reglen om, hvor længe man må bo i et sommerhus om året, i mange tilfælde overtrædes. Og det er givetvis, fordi det er billigere at leje et sommerhus, hvis man er villig til at have folkeregisteradresse andetsteds, end fx en villa eller en lejlighed”, siger Thomas Hovgaard.

JN

Seneste Nyt