torsdag 6. april kl. 12.53

Gør forårsrent og spar på strømmen

Det er højsæson for forårsrengøring. Men ifølge Energistyrelsen ved under halvdelen af danskerne – 46 procent – at et hovedrent hjem ikke kun hitter hos svigerfamilien, men også kan aflæses på elregningen.

“Ofte tænker vi ikke over, at et apparats energiforbrug kan ændre sig. Men over tid kan ting som støv, kalk, fedt eller rim faktisk have en stor påvirkning, da det lægger sig som et lag, der betyder, at apparaterne skal arbejde ekstra hårdt for at udføre deres arbejde,” siger styrelsens ekspert i energispareråd Matilde Grøn Bjørneboe.

Spar på energien med disse 6 rengøringstip:

  1. Afrim fryseren. Som tommelfingerregel bør det gøres, når der er cirka 5 mm rim, hvilket der typisk vil have opbygget sig 1-2 gange om året.
  2. Rengør bagsiden af køleskabet og fryseren. Der samler sig en masse støv på de bugtende rør, og det giver en ekstra belastning på kølesystemet, som øger dets energiforbrug.
  3. Tjek temperatur i køleskab og fryser. I køleskabet skal den være sat til 5 grader og i fryseren til -18 grader. Så bruger du ikke unødig energi på at køle unødvendigt meget ned.
  4. Afkalk elkedlen og kaffemaskinen. Et tykt kalklag isolerer varmelegemet, så der skal mere energi til at varme vandet.
  5. Rens emhætten. Støv, fedt og stegeos samler sig i emhætten og stopper den til, så den skal køre på et højere trin for samme effekt.
  6. Tør tøjet udenfor. Med påsken kommer foråret med lysere og varmere tider i sigte. Det betyder, at du har mulighed for store energibesparelser ved at finde tørresnoren frem og tørre vasketøjet udendørs i stedet for i tørretumbleren.

Læs også: Spar strøm – hold øje med disse 15 strømsugere

Seneste Nyt