tirsdag 25. april kl. 18.02

Kan man bygge huse af svampe og hamp? Se det her

Vil vi i fremtiden bygge vores huse af svampe, brændenælder og genbrugsplast? Vil vi dyrke mursten som afgrøder? Og hvad kommer nye bæredygtige materialer til at betyde for vores forståelse af arkitektonisk skønhed?

Alt dette kan du få en idé om på sommerens udstilling i kunsthallen Copenhagen Contemporary, der udforsker fremtidens arkitektur og lader publikum gå på opdagelse i et univers af mulige nye byggematerialer udviklet af arkitekter, kunstnere og materialeproducenter.

Baggrunden er, at byggeri i dag er stærkt forurenende og står for næsten 40% af det globale CO2 aftryk. En stor del heraf stammer fra produktionen af materialer og materialeaffald, som man derfor gerne vil gentænke radikalt.

Udstillingen ‘Reset Materials – Towards a Sustainable Arc’ løber i næsten 3 måneder, fra 30. juni til 28. september, så der skulle være gode muligheder for at få et kig på fremtidens huse, om du bor i Københavnsområdet eller bare planlægger en tur derover i løbet af sommeren.

København er i 2023 valgt som verdens arkitekturhovedstad af UNESCO – FN’s organisation for uddannelse, videnskab og kultur.

MT

Seneste Nyt