onsdag 7. juni kl. 08.34

Mæglere afblæser krisen

Det seneste år har ikke været sjovt at være boligsælger i. Priserne er faldet, og renterne er steget. At blive godkendt til at købe bolig er blevet sværere, men nu ser det omsider ud til, at der er lys for enden af tunnelen. Sådan lyder det fra ejendomsmæglerkæden Estate i en ny analyse.

“Nøgletallene taler deres tydelige sprog. Boligmarkedet er vendt og er på vej mod bedre og ikke mindst mere stabile tider efter en periode, som vi kommer til at huske som en trist parentes, ikke mindst på grund af de omstændigheder, der udløste den”, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han bakkes op af flere af boligmarkedets eksperter.

“De fleste læser det samme i tallene lige nu, og det er positivt, hvis der især kan komme mere optimisme tilbage på boligmarkedet. Men også ude fra mange af vores forretninger lyder meldingen, at der er kommet mere gang i handlerne, og at folk generelt er blevet mere villige til at skifte bolig trods et højere renteniveau og geopolitisk uro”, siger Thomas Hovgaard.

Det aktuelle prisniveau svarer til niveauet på samme tid i 2021, hvor priserne siden pandemiens begyndelse året før var eksploderet.

“Når renten falder igen, og det bør den i takt med, at inflationen falder, så er der faktisk alle betingelser til stede for, at vi kan nå prisniveauet fra 2022 igen, men det vil ske i et mere adstadigt tempo. Vores opsparinger er store og ledigheden er ekstrem lav, selv staten har flere penge end først antaget. Vi er forbi det værste nu, og vi ser ind i et spændende andet halvår”, siger Thomas Hovgaard.

JN

Seneste Nyt