mandag 13. marts kl. 13.19

Nye tal: Vi smider stadig for meget mad ud

Kampen mod madspild er langtfra vundet. For selvom der har været mange indsatser gennem årene, så viser nye tal, at 44 procent af de danske husholdninger smider mad ud mindst en gang om ugen. Det viser en undersøgelse, der er foretaget af Kantar Public for Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer

Øverst på listen over varer, der bliver smidt ud, er ting, som har overskredet sidste salgsdato – dette er en udfordring for hver fjerde dansker. 16 procent af danskerne smider rester ud fra et af de store hovedmåltider, og 13 procent smider mad ud, som de simpelthen har glemt, at de har liggende i køkkenet.

Tallene bekymrer både Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer, og begge organisationer vil derfor fortsat have fokus på madspild.

“Der er ingen tvivl om, at madspild er svært at komme helt til livs i et rigt samfund som det danske. Men vi skal fortsætte, for det er skidt for både klimaet, jordens ressourcer og vores privatøkonomi, at god mad ikke bliver spist,” siger Per Vesterbæk, områdedirektør for Analyse & Statistik i Landbrug & Fødevarer.

Læs også: Sådan undgår du madspild

MT

Seneste Nyt