mandag 8. maj kl. 15.13

Udbredt telefon-svindel: Her skal du smække røret på

Næsten 100. mio. kr. Så mange penge lykkedes det sidste år kriminelle at svindle fra ganske almindelige danskere, viser nye tal fra Finans Danmark.

Metoden til at få fingrene i de mere præcist 96 mio. kr. var meget ofte telefonsvindel, hvor den kriminelle ringer og udgiver sig for at være fra banken, politiet eller Nets.

”Vores tal viser desværre det samme billede, som politiet også har stor opmærksomhed på. Telefonbedrageri har været voksende. Derfor har vi også indgået et samarbejde med politiet, Ældre Sagen og Det Kriminalpræventive Råd for at hjælpe især ældre borgere – som ofte er ofrene for denne type svindel – og deres pårørende med at kunne gennemskue svindlen og undgå den i tide,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

Et godt råd er at smække røret på, hvis en person i den anden ende beder om at få adgang til netbank, om at overføre penge eller om andre personlige oplysninger, som fx koder til MitID. Det hverken banker, myndigheder eller Nets nogensinde bede om.

MT

Seneste Nyt