torsdag 30. marts kl. 12.32

Varmepumpe kan spare dig for 14.000 kr. om året

Højere energipriser har gjort det langt mere attraktivt at investere i energiforbedringer af dit hus, viser en ny analyse fra Dansk Industri og Finans Danmark

”Installation af fjernvarme er typisk den mest rentable løsning, men for de danskere, der ikke har den mulighed, kan der være mange penge at spare hvert år ved at investere i en varmepumpe eller efterisolere huset, og for mange vil tilbagebetalingsperioden være overskuelig med de nuværende energipriser, siger direktør i DI Byggeri”, Anders Stouge.

Eksempelvis er den årlige besparelse ved at købe en varmepumpe steget fra omkring 5.000 kr. i 2018-2020 til over 14.000 kr. i 2022 for et normalt størrelse hus opvarmet med naturgas. Og selv om prisen på varmepumper også er steget i løbet af 2022, så har de ikke indhentet de årlige besparelser.

”Besparelsen er altså steget med næsten 10.000 på bare et år, og med de fortsat høje energipriser og ikke mindst den høje usikkerhed om, hvor de bevæger sig hen, kan det i dag langt bedre betale sig for boligejere at energirenovere deres huse”, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Læs også: Valg af varmepumpe – idenyts store købsguide til varmepumper

Seneste Nyt