Bæredygtig med idenyt: De bedste tips til at spare på vandet

Få ekspertens bedste tips til at spare på vandet og få en mindre vandregning.

Vandet løber uhæmmet fra en vandhane

Hjemme hos Amanda fosser vandet bogstaveligt talt ud af hanerne, og det vil hun gerne lave om på.

Amanda Petri er studentermedhjælper på idenyt, men i september måned deltager hun også i vores nye, store projekt ‘Bæredygtig hverdag’.

Det går ud på, at holdet bag Danmarks største hus-og havemagasin lever mere bæredygtigt i hele september måned.

Amanda får gode råd af Henrik Petersen, som er teknisk rådgiver hos Danske Vandværker. I videoen herunder giver han Amanda en række af hans bedste tips til at spare på vandet og får desuden et mindre chok, da han hører, hvor langt et brusebad også kan vare.

De bedste tips til at spare på vandet

1. Skift vandhanens perlator

En perlator blander vandstrålen med luft og sparer dermed på vandet. Getty Images

En perlator er den dyse, som sidder på vandhanen og blander vandstrålen med luft. Hvis du udskifter den gamle perlator med en såkaldt spare-perlator er der store besparelser at hente. Med en spare-perlator vil hanens vandforbrug således gå fra 25 liter i minuttet til kun 9 liter i minuttet.

2. Smart trick afslører, om toilettet løber

Det er faktisk ikke altid til at se, om dit toilet løber og dagligt koster dig ærgerlige summer på vandregningen. Med et smart trick kan du dog hurtigt afsløre, om du skal have udskiftet en pakning i cisternen.

Det eneste, du skal gøre, er at placere et stykke toiletpapir nede i kummen. Hvis toiletpapiret bliver vådt, løber toilettet.

Placér toiletpapiret som på billedet og afslør, om toilettet løber.

3. Hold øje med vandforbruget

Kig på din vandmåler en gang om ugen, og notér forbruget. Hvis vandforbruget pludselig stikker af, er der risiko for, at en af dine installationer koster unødigt på vandregningen.

Husk desuden at sikre dig, at måleren står helt stille, når du ikke bruger vand. Hvis den ikke står stille, er der nemlig noget galt.

Læs mere om, hvordan vi på idenyt bliver bæredygtige:

Mest læste artikler