Bæredygtig med idenyt: Shopaholic kom på afvænning

En inkarneret shopaholic måtte på afvænning i en hel måned under forsøget ‘bæredygtig hverdag’. Læs, hvordan det gik.

Hue Mai Møller

I en måned har holdet bag idenyt deltaget i projektet “Bæredygtig hverdag”, og nu er det tid til at høre, hvordan det rent faktisk gik. Måtte forsøgspersonerne kaste håndklædet i ringen efter et par dage? Eller lykkedes det dem at gøre de bæredygtige vaner til en naturlig del af hverdagen? 

Hue Mai Møller er digital chef på idenyt, og hun tog udfordringen om at leve bæredygtigt med børn op. Hue har en travl hverdag med to små børn og en treer på vej, og til tider tvivler hun på, om hun egentlig gør nok. 

Hue fik hjælp af Heidi Belinda Bugge, som er miljøekspert hos Miljømærkning Danmark. Hun tog blandt andet med på en rundtur i Hues villa i Vallensbæk Strand og gav undervejs gode råd til en mere bæredygtig livsstil i en travl børnefamilie.

For eksempel anbefalede hun Hue at ændre på vaskevanerne og droppe en helt bestemt weekend-aktivitet – nemlig de jævnlige shoppingture i Fields. 

Fields eller skovtur?

Hue er en inkarneret shopaholic, der ofte spenderer penge på nye klæder og legetøj til børnene. Derfor var det på idenyt ventet med spænding, om hun rent faktisk fulgte ekspertens råd om at tage børnene med på udflugt i naturen stedet for en shoppingtur.

Overraskende nok lykkedes det for Hue at holde pungen i håndtasken. I stedet tog hun ungerne i hånden og ud i skoven for at samle kastanjer. Det var en stor succes, og for Hue var det også overraskende bekvemt. 

– Det har været mega nemt på grund af årstiden at tage en tur i skoven i stedet for i Fields, fortæller Hue og afslører, at hun kun én gang under forsøget faldt i og tog på shopping. 

Fremfor en shoppingtur fandt Hue ladcyklen frem. Foto: Hue Mai Møller

Tilbage står nu, om de gode vaner også vil holde hen over en kold og regnfuld vinter. Hue tror det. Faktisk er hun blot blevet bekræftet i, at hun og familien lever bæredygtigt på rigtigt mange områder:

– Jeg tror ikke, vi er så mange børnefamilier, der skal slå os så meget i hovedet. For jeg tror faktisk, at der er rigtig mange forældre, der allerede har taget stilling til de her ting om bæredygtighed, når de får deres første barn, siger hun.

Du kan se hele interviewet med Hue, som vi havde inviteret ind i idenyts studie, i videoen herunder. Her afslører hun også, hvad der i virkeligheden var det sværeste under hele forsøget:

Det siger eksperten:

“Jeg er glad for at høre, at Hue og hendes familie har haft en god oplevelse med at leve mere bæredygtigt, og jeg synes, at det lyder som om, at de har været rigtig gode til at nå deres mål. Det er et godt eksempel på, at de fleste af os sagtens kan ændre små ting i vores hverdagsvaner. Hvis vi alle gør lidt, kan vi sammen gøre en stor forskel”.

– Heidi Belinda Bugge, miljøekspert hos Miljømærkning Danmark

Mest læste artikler