Denne plante giver langt og sundt hår

Dette lette og billige trick giver fyldigere og længere hår.

rosmarin

Du behøver ikke at købe dig fattig i dyr shampoo og alskens hårkure for at få fyldige og smukke lokker. Det eneste, du skal bruge, er din egen hjemmelavede – og ikke mindst billige og bæredygtige – serum brygget på vand og rosmarin.

Hvis det lyder for godt til at være sandt, kan videnskaben bakke påstanden op. En undersøgelse fra 2015 afslørede således, at hårvæksten steg betragteligt hos forsøgspersoner, der jævnlig spiste rosmarin. 

Sådan laver du rosmarin-vand til håret

Ingredienser

  • 5 rosmarinkviste
  • 5 deciliter vand
  • Sprayflaske

Sådan gør du

1: Skyl rosmarinkvistene let og læg dem i en gryde med vand. Vandet skal dække kvistene. Bring blandingen i kog og lad det simre i 15 til 20 minutter. Vandet vil sandsynligvis få en gulgrøn farve. Ønsker du en stærkere opløsning skal du lade det simre i en til to timer. I så fald skal du huske at holde øje med gryden og tilsætte mere væske, så kvistene altid er dækket med vand.

2: Fjern gryden fra blusset, men lad rosmarinen trække i vandet i yderligere 30 minutter. Vandet vil nu blive mørkere og mere rosafarvet. Hvis du ønsker en stærkere opløsning, skal du blot lade rosmarinen trække i vandet, indtil væsken er fuldstændigt afkølet. 

3: Tag en si og en ekstra skål, og si rosmarinen og eventuelle rester fra kogningen fra. Hæld derefter væsken over i din sprayflaske.

4: Opbevar vandet i køleskabet. Blandingen bør holde i en til to uger. 

Sådan bruger du rosmarin i håret

Red dit hår med en kam og spray rosmarin-vandet på din hovedbund et par gange i løbet af dagen. Massér det ind i hovedbunden i cirka et minut.

Hvis du ikke ser resultater med det samme, så vær tålmodig. Alle har forskellig hårvækst. Nogle kan se forbedringer efter tre måneder, mens andre skal vente længere tid.

Kilde: Popular Science

Mest læste artikler