3 geniale bil-tricks, der effektivt løser dine frostproblemer

Frostgrader og bilproblemer går typisk hånd i hånd. Prøv derfor disse tre effektive tricks til bilen, der gør det nemmere for dig at komme igennem den kolde tid. 

1. Sådan slipper du for at skrabe is af ruderne

Der er ikke noget værre end at komme ud til en bil, hvor ruden er dækket af is – specielt hvis du har travlt! Spar dig selv for unødvendigt morgenstress og lav en blanding bestående af ¾ eddike og ¼ vand, som du sprayer på ruden om aftenen. Næste morgen vil du komme ud til en fuldstændig frostfri rude. 

Mange bruger varmt vand til at smelte is på forruden, men pas på med at gøre det! Den store temperaturforskel på ruden og vandet kan nemlig få din rude til at revne, hvilket bare tilføjer endnu mere stress til din morgen. Hvis du glemmer at spraye eddikeblandingen på om aftenen, råder vi dig til at bruge en isskraber i stedet.

Tip: Hvis du ejer en nyere Skoda så prøv at kigge i dit tankdæksel. En Skoda er nemlig fyldt med praktiske løsninger, hvilket blandt andet inkluderer en isskraber i tankdækslet.

2. Træt af ikke at kunne se ud af dine ruder?

Kolde morgener resulterer typisk i duggede ruder, og hvis du ikke kan se ud af forruden, kan du hurtigt havne i en farlig situation. Mange ruller vinduerne ned for at slippe af med duggen, men hvorfor sidde i kulden hvis du i stedet bare kan have en sok med friskmalet kaffe. 

Friskmalet kaffe absorbere nemlig fugt fra luften, og vil i løbet at natten suge alt den fugt, som dannes inde i bilen, til sig. Hvis du er træt af at have duggede ruder så fyld en sok med malet kaffe og placer den i din bil. Så vil din bil være dugfri næste morgen.

Tip: Hvis du ikke er den store kaffedrikker og derfor heller ikke er særlig vild med lugten af kaffe, så kan du i stedet bruge kattegrus. Posen med det ekstra kattegrus kan du med fordel smide i bagagerummet, hvilket vil give bilens bagende ekstra tyngde og sikre en mere stabil kørsel på glatte veje.

3. Du må ikke glemme dine vinduesviskere!

Vejene er fyldt med sne, snavs og salt og det er derfor meget vigtigt at dine vinduesviskere virker optimalt. Minusgrader og sne kan dog hurtigt gøre dine viskere ukampdygtige, da du risikerer, at de fryser fast til forruden og dermed ikke kan bruges. Heldigvis kan du nemt gøre noget for at forebygge problemet, men det kræver lige en tur ind i klædeskabet.

Når du parkerer din bil, så løfter du dine vinduesviskere, og for at være helt sikker på, at dine viskere virker optimalt næste morgen så giv dem et par uldsokker på. Så holder gummiet sig varmt, og næste morgen vil viskerne være klar til at tage kampen op mod sne og snavs.

Når du har taget uldsokkerne af vinduesviskerne så læg dem i bagagerummet. Hvis du er så uheldig at bilen sidder fast, og du har brug for at skubbe den fri, så tager du bare uldsokkerne UD OVER dine sko. Uldsokkerne gør nemlig, at du står meget bedre fast i sneen, og du har dermed meget nemmere ved at skubbe bilen fri. 

Tip: Hvis du har brug for en her og nu løsning på frosne vinduesviskere, så tag en klud med alkohol og stryg dem over dine vinduesviskere. Så er dine vinduesviskere frostfrie på få sekunder.

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.

Mest læste artikler