3 fejl du ALDRIG må lave, når du bygger carport til din bil

Der er mange ting at tage højde for, hvis du selv skal bygge en carport. Her er tre ting der er vigtige at huske, før du går i gang med byggeriet.

carport

1. Byg carport til din fremtidige bil

Når du skal bygge en ny carport, er størrelsen en af de første ting, du skal tænke på. Men hvordan afgør du, hvor stor din carport skal være? Mange bruger deres nuværende bil som målestok, og det er netop her de begår den første fejl.

Grunden til at man bygger en carport er først og fremmest for at beskytte bilen mod vind og vejr. Men mange bygger den også, så de i ro og mag kan stige ud af bilen, hjælpe børnene ud fra bagsædet og hente varerne i baggagerummet uden at skulle tænke på om det står ned i stænger.

Men hvad hvis du får en ny bil, som er større end din nuværende, eller i får flere biler og der derved ikke er plads i den eksisterende carport? Ja, så ryger det smarte ved at have en carport ret hurtigt, og netop derfor er det vigtigt, at du bygger din carport ud fra dine fremtidige bilbehov i stedet for dine nuværende.

Sådan undgår du at lave fejlen

Selvom du ikke ved hvad fremtiden bringer, har du sikkert allerede en god idé eller drøm om, hvad der kommer til at ske, og det er vigtigt, at du bygger din carport ud fra det. Det kunne for eksempel være: 

  • Kommer der familieforøgelse? – Så byg en carport med plads til en stationcar og evt. to biler
  • Håber du på en forfremmelse med egen firmabil? – Så byg en carport, der er lang nok til at en BMW eller Mercedes kan holde der, uden at bilens bagudhæng holder udenfor 
  • Får i måske brug for en ekstra bil? – Så byg en carport, der er bred nok til at have to biler holdende
  • Har du et godt øje til de nye flotte SUV’er? – Så byg en carport, der er høj nok til at en SUV kan køre ind

Tip: Husk, at det typisk er meget dyrere at udvide en eksisterende carport, end det er at bygge en større carport til at starte med. 

2. Gør din carport klar til en grønnere fremtid

En anden ting som er vigtigt at have med i sine overvejelser, når du bygger en ny carport, er om du kan se dig selv hoppe med på den grønne bølge eller ej.

El- og hybridbiler er inden for de seneste år blevet et kæmpe hit hos danskerne, og eksperter spår, at de store bilproducenter inden for de næste fem år vil skrue op for produktionen af elbiler, og ned for produktionen af diesel- og benzinbiler. Så når du bygger din carport, skal du huske at spørge dig selv om følgende: Skal min carport være klar til en grønnere fremtid?

Få installeret en oplader i din carport

Hvis du overvejer at hoppe med på elbil-bølgen, er det en god idé at lave plads i din carport til en ladeboks. Med en ladeboks i din carport vil du nemlig nemt kunne sætte elbilen til opladning, når du kommer hjem, og du slipper dermed for at skulle finde en ladestander ude i byen.

Tip: De største udbydere på markedet er i dag Clever og E.ON, og overvejer du en elbil i fremtiden så ring til dem inden du bygger din carport, så du ved at den overholder standardkravene for installation af en ladeboks.   

3. Tag højde for det danske vejr

Den sidste ting som mange husejere glemmer, når de bygger en carport, er tagrender. Det virker måske som en lille ting, men glemmer du at installere tagrender på din carport, kan det få store konsekvenser for din grund og dermed også fundamentet, som din bil skal holde på.

I Danmark regner det i gennemsnit 179 dage om året, og hvis din carport ikke har en tagrende til at lede vandet væk, vil det naturligvis løbe direkte ned på underlaget.

Derfor skal du lede vandet væk

Du tænker måske ikke over det, men én millimeter regn svarer til én liter vand pr. kvadratmeter. Hvis du har en carport på 40 kvadratmeter, og det regner fem millimeter, vil der løbe 200 liter vand ned på det omkringliggende underlag. De store mængder af vand kan ødelægge jorden og i værste tilfælde resultere i store fugtskader på carportens betonfundament, eller endnu værre dit hus hvis carporten står lige ved siden af.

Hvis du får installeret tagrender på din carport, kan du selv kontrollere hvor de 200 liter vand skal løbe hen og dermed sikre, at det underlag din bil står på ikke ødelægges. De koster ikke det store og vil spare dig for mange unødvendige hovedpiner.   

Tip: Husk at tagrenderne skal være på din egen side af skellet, da tagvandet ikke må løbe ind på din nabos grund. Køb evt. en opsamler til regnvandet hvis du ikke har en rist tæt på din carport.  

Find flere gode råd og bilguides hos AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.

 

Mest læste artikler