Derfor skal du pakke dine bilnøgler ind i sølvpapir

Bilnøgler bliver stadig smartere, men det gør biltyvene også. Har du en smartkey eller keyless go, så har tyvene nu midler til at opsnappe din kode. Derfor er det godt, at der findes sølvpapir. 

Knap så smart smartkey

Det er bekvemt at være bilejer i dag. Man behøver ikke længere at lede febrilsk efter sine nøgler i lommerne eller kæmpe med nøglen i bildøren. Med en smartkey – også kaldet Keyless Go – åbner døren sig automatisk, når du nærmer dig bilen. Og når du sidder på føresædet, er det bare at trykke på en knap – så er det derudaf!

Desværre har biltyvene fundet et trick til at opsnappe signalet fra din smartkey. I værste fald kan dette resultere i, at biltyvene kører afsted med din bil, uden at du kan dokumentere over for forsikringsselskabet eller politiet, at bilen er blevet stjålet.

Sådan stjæler biltyvene koden på din smartkey

Der er to forudsætninger for, at biltyvenes snedige plan skal lykkes.

  1. Bilens startsystem skal være nøglefrit. Bilen skal kunne startes kun ved tryk på en knap.
  2. Biltyvene skal samtidig være i besiddelse af to elektroniske enheder, der kan aflure koden, anbragt på to strategiske steder.

Hvis disse to forudsætninger er til stede, er dette tyvens fremgangsmåde: 

  1. Biltyven har anbragt enhed A i nærheden af din smartkey.
  2. Biltyven har anbragt enhed B i nærhden af din bil.
  3. Enhed A aflæser koden fra din smartkey og sender den videre til enhed B.
  4. Herpå låses bilen op.
  5. Biltyven sætter sig ind i bilen og trykker på startknappen. 
  6. Bilyven kører væk med din bil. 

Der er den lille hage ved dette bilkup, at bilen ikke kan starte igen, når motoren stopper. Desværre er de mest udspekulerede biltyve også i besiddelse udstyr, som de på kort tid kan programmere en ny nøgle med.  

 
En startknap af denne art er en forudsætning, hvis biltyven skal have held med sit forehavende.   

Stop biltyven med sølvpapir

Denne type låsesystem er ikke monteret på særligt mange biler. Det drejer sig måske højst om 5 procent. Det er dog desværre næsten alle high end-biler, som generelt er dem, som biltyvene med forkærlighed går efter. 

Det er her sølvpapiret kommer ind i billedet.

En af de mest simple måder at forpurre biltyvenes planer er nemlig at pakke din smartkey ind i søvlpapir. Metallet i sølvpapiret sørger for, at det kodede signal i smartkeyen ikke kan tappes af biltyvenes apparater.

Dette forudsætter dog, at sølvpapiret omkring nøglen er tætsluttende. Man skal også tage højde for, at signalet fra en smartkey indpakket i sølvpapir ikke kan transmitteres til din bil, når du har brug for det i lovligt ærindre.

Der findes også forskellige metalforede punge, som man kan opbevare sin nøgle i. Se et udvalg her og læs mere om fordele og ulemper ved denne type punge her

Mest læste artikler