Her er biltyvenes top 10 over bilmærker i Danmark

Fra hvilket land, tror du, biltyvenes favoritbiler kommer? Og vidste du, at de fleste biler bliver stjålet med egen nøgle? Se den tankevækkende statistik for biltyverier her.

Det er en tysker…

Hvor mange tænker på bilmærkets popularitet hos biltyvene, når de køber ny bil? Hvis du gerne vil slippe for den ubehagelige oplevelse pludselig at stå uden bil på grund af en langfingret biltyv, så er her et meget enkelt tip: hold dig langt væk fra tyske biler!

På en sikker førsteplads over stjålne biler ligger det tyske bilmærke Volkswagen. I 2016 blev der i følge tal fra brancheforeningen Forsikring og Pension og Rigspolitiet meldt i alt 521 biler af mærket Volkswagen stjålet. Med langt færre biler, men stadig på en sikker andenplads, ligger det ligeledes tyske bilmærke Audi med i alt 281 biler. I det hele taget figurer der 5 tyske bilmærker på listen.

Her er den komplette liste, som Ekstra Bladet har sammestillet:

Top 10 over efterlyste biler i 2016

Bilmærke Antal efterlyste biler i Danmark i 2016
Volkswagen 521
Audi 281
Peugeot 253
Ford 201
BMW 197
Opel 161
Mercedes-Benz 147
Citroën 121
Fiat 89

Årsager til overrepræsentation

Der er naturligvis nogle forklaringer på de tyske bilers overrepræsentationen i statistikken. Listen afspejler for eksempel, hvilke bilmærker, der er mest populære i Danmark, og tyske biler er nu engang populære her i landet.

Kaster man et blik på de mest handlede nye biler i Danmark, så er det alligevel påfaldende, at nogle af de meste handlede biler i Danmark er fraværende fra listen. Det gælder både Toyota, Skoda, Hyundai og Kia.

De fleste af de tyske biler ligger i den dyrere ende af prisskalaen, og det er noget af forklaringen. De giver af den grund et større afkast i hælerledet.

Alligevel holder biltyvene sig dog ifølge undersøgelsen – som rapporteret af Ekstra Bladet – sig fra luksusbiler. I 2016 blev der for eksempel kun meldt relativt få luksusbiler stjålet – 12 Porscher, 1 Lexus og 5 Jaguarer.

Læs også: Sådan finder du ud af, om din næste bil er børnesikker

Biler stjæles med egen nøgle

En anden interessant kendsgerning, som også fremgår af statistiken, er, at biltyvene faktisk hyppigst stjæler biler med køretøjets egen nøgle. Denne overraskende detalje fortæller chefkonsulent ved Forsikring og Pension, Tommy H. Hansen, om til Ekstra Bladet:

– “De fleste biler stjæles med den rette nøgle. For eksempel ved, at tyven begår indbrud i en lejlighed, i et værksted eller lignende, og så får fat i nøglen til bilen på den måde. Ofte kan det også være, at tyven finder nøglen i en jakke i en sportshal eller lignende, og så går rundt på parkeringpladsen, indtil den rette bil ‘bipper’ og åbner,” siger Tommy H. Hansen til Ekstra Bladet.

Kilde: eb.dk

Mest læste artikler