Her skal bilen registreres hvis du vil undgå bøder i efterårsferien

Hvis du skal på efterårsferie i denne europæiske by, så husk at registrer din bil online inden afgang. Glemmer du det, vanker der en bøde på mindst 150 Euro.

Miljøkrav til besøgendes biler i europæiske byer

Efterårsferien skal for mange kør-selv-entusiaster bruges på en smuttur til en af de Europæiske hovedstader, og hvis du vil undgå en dårlig start på ferien, er det vigtigt, at du har styr på byens miljøkrav til din bil.

Hamborg, Frankfurt, Rom og Paris har alle omfattende miljøkrav til de besøgenes biler, og nu melder den Belgiske hovedstad sig på banen med et endnu strammere miljøkrav.

Sådan bygger du selv en træterrasse.

Registrer bilen online inden du besøger Bruxelles

Dårlig luftkvalitet har fået Bruxelles til at oppe indsatsen mod NOx-forurening i byen, og som et led i den nye miljøindsats skal alle kørende gæster derfor registrere deres biler online, inden de kører ind i byen. Du kan registrere din bil gratis på www.lez.brussels/en.

Hvis du glemmer at registrere din bil online inden du besøger storbyen, vil din nummerplade blive blitzet, og du modtager efterfølgende en bøde på godt 150 euro, også selvom din bil lever op til miljøkravene. Lever din bil ikke op til miljøkravene så stiger bøden med cirka 200 euro.

Ikke alle biler kan blive registreret online

Den nye indsats er sat i værk for at mindske luftforureningen i den Belgiske hovedstad, og derfor er det også kun biler som overholder Bruxelles miljøkrav, som kan blive godkendt online og dermed få adgang til at køre i byen.

Om din bil overholder miljøkravet afhænger af dens Euronorm godkendelse, som fortæller hvor meget den forurener. I 2018 skal din dieselbil leve op til Euronorm 2 for at få adgang til storbyen, og det bliver derfor kun et problem at få din bil godkendt til den kommende efterårsferie, hvis du kører rundt i en gammel diesel-hakker fra 96.

Sådan får du grønt græs på plænen.

Kun de mest miljøvenlige biler får adgang til byen

Miljøkravene vil over de næste år løbende bliver strammet, så det i 2025 kun er de biler, som forurener mindst, der får adgang til byen. For dieselbiler betyder det, at de skal være Euronorm 6 godkendt, mens benzinbiler kan nøjes med at være Euronorm 3 godkendt.

Hvis du har tænkt dig udforske Le Sablon eller nyde en velbrygget øl på Moeder Lambic i efterårsferien, så husk at registrer din bil online, inden du kører hjemmefra. Opdager du, at din bil ikke lever op til miljøkravene, så kan du købe afgang til byen i otte dage om året for 35 euro pr. dag.

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer.

Mest læste artikler