idenyt anbefaler: De bedste tips til bilferien i Danmark

Med lidt forberedelse kan du gøre bilferien sjovere og hyggeligere. Teamet bag idenyt giver dig her vores bedste tips.

Dæmningen til Rømø nær Ribe

På idenyt er vi så heldige næsten konstant at kunne beskæftige os med hus og have – både i arbejdstiden og privat.

Derfor giver vi dig i serien ‘idenyt anbefaler’ vores helt personlige bud på det bedste af det bedste – denne gang om bilferie i Danmark.

Har du et hus-og haverelateret emne, du gerne vil have vores bedste tips til, kan du skrive til os her

Hvad er dit bedste tip til en bilferie i Danmark?

Mette Trudsø, chefredaktør

– Åh, jeg har mange, men især for madører som mig selv kan jeg kun anbefale en tur til det nordøstlige Fyn. Nap to overnatninger i skønne Kerteminde, spis på den fabelagtige fiskerestaurant Rudolf Mathis den ene aften og på havnen ved fiskeboden Boris Fisk den anden. Kør rundt i området og stop for at købe Danmarks bedste svinekød fra Hindsholmgrisen og et par flasker hvidvin fra Stokkebye Vingård.

Hyggelige Kerteminde på Fyn. Foto: Getty Images

Emil Maischnack Jensen, digital redaktør

– Lad det handle om rejsen – ikke destinationen. Slå din rute op på google maps, og gå så ind i ruteindstillinger og klik på “undgå motorveje”, og nyd så din dobbelt så lange, men ti gange så smukke køretur af bumlede landeveje, via småbyer, langs vand og gennem smuk natur. Det er hele rejsetiden værd!

Malin Løchen Mærsk-Møller, redaktør for vores norske søstermagasin Vi i Villa

– Tag en længere tur, og kør til Norge, eller tag færgen til Sørlandet. Smukkere landskab finder du ikke. Perfekte sommerbyer på stribe med en masse øer.

Er Danmark ikke nok, kan du også køre til Norge. Foto: Getty Images

Hue Mai Møller, digital chef

– Bornholm, Bornholm, Boooornholm – kæmpe Krølle Bølle-is og en natur man ikke ser andre steder i Danmark.

Tag bilen med til Bornholm. Så får du fuld valuta for færgebilletten. Foto: Getty Images

Gitte Højbjerg Jensen, direktør

– Bornholm! Jazz på havnen i Allinge, Sol over Gudhjem i Gudhjem, de fine strande ved Snogebæk og så bare de mennesker, der bor fast på øen og deres afslappede holdning til livet. Elsker det!

Jeppe Nybye, journalist

– Nordens Paris er ikke Aalborg, men Ribe. Nogle vil muligvis kalde mig farvet, eftersom det er min fødeby, men hvilke andre danske byer kan byde på sort sol, marsk, Vadehav, vikinger, hekse og kringelkrogede middelaldergader? Prikken over i’et er den mageløse udsigt fra Ribe Domkirke. Helt klart en køretur og et par overnatninger værd.

Danmarks ældste by, Ribe, er en køretur værd. Foto: Getty Images

Søren Jensen, salgsansvarlig

– I sommerferien plejer vi at have en særlig dag, hvor en af os i familien kan bestemme, hvad vi skal lave, og hvor vi skal hen. Sidste år bragte det os blandt andet til Hornbæk havn, Amalienborg og endda på elgsafari i Sverige. Børnene elsker det og glæder sig allerede til denne sommer.

Læs også: idenyt anbefaler – haveredskaber du ikke kan undvære

Jeannie Skyttebo, Head of Agency

– Pak bilen og så afsted til Rørvig. Skønne strande og en god havn med krabbefiskeri. Snup en fiskedelle med fra Rørvig Fisk og Røgeri, eller nyd en frokost på Rørvig Kro. Tag eventuelt færgen over til Hundested for en is, og spis aftensmad ved færgelejet.

Hundested er ikke blot hyggelig, men også begavet med smuk natur. Foto: Getty Images

Aviaya Lindestrøm, studentermedhjælper

– FYN RUNDT. Fyn er fin og byder på mange smukke havnebyer og et vidunderligt landskab med bakker og smuk natur. Fyn er ikke større, end at man nemt kan nå rundt uden at stresse igennem. Derudover ligger Langeland og Tåsinge tæt på, som man ikke må glemme.

Amanda Petri, studentermedhjælper

– Jeg har aldrig været på bilferie i Danmark, men jeg kan varmt anbefale at sejle til nogle af de mange små øer, Danmark har at byde på. Der er ekstra god stemning om sommeren.

Mest læste artikler