FDM bekymrede over ny parkeringsregel

1. januar 2018 trådte en ny parkeringsregel i kraft, og den er dårligt nyt for uheldige bilister.

Ulovlig parkering

Der findes mennesker, der er bange for at træde på stregerne når de går på fortovet, men fremover skal bilister også være bange for at parkere på stregerne i parkeringsbanerne.

Ved nytår trådte en præcisering af parkeringsreglerne i kraft, der gjorde det ulovligt at parkere sådan at hjulene berører kantlinjen i en parkeringsbane.

FDM: Det giver ikke mening

Og så er det i øvrigt ligegyldigt om der reelt er plads til at parkere indenfor stregerne. Og det vækker undren hos bilejerorganisationen FDM.

“Det giver ikke mening, at man vil straffe bilisterne for at holde på kantlinje i parkeringsbaner, der reelt ikke er brede nok fra begyndelsen”, lyder det fra juridisk konsulent i FDM Dennis Lange. Han fortæller, at foreningen har forsøgt at få ændret reglerne før de trådte i kraft 1. januar 2018.

Ønsker præcisering

“Vi har tidligere fremsat et ønske om, at der som et supplement til den nye præcisering af parkeringsreglerne, også bliver et krav om, at parkeringsbaner som minimum skal være 2,60 meter brede, så der er plads til bilerne. Desuden bør det være således, at hvis køretøjet ikke fysisk kan være inden for parkeringsbanens afgrænsning, bør det ikke kunne udløse en afgift.”

Transportminister: Det skal ændres igen

Og det lader til at FDMs anker er blevet hørt. Efter deres kritik har transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen udtalt, at de nye regler skal ændres igen hurtigst muligt.

“Det er ikke rimeligt at lave parkeringspladser på en måde, hvor man reelt ikke har mulighed for at holde lovligt. Derfor skal vi ændre forbuddet imod at holde på kantlinjen, så længe man ikke overskrider den”, siger han i en pressemeddelelse.

Mest læste artikler