Nyt udspil fra regeringen kan koste bilejerne dyrt

Senest i 2021 slukkes der for FM-radiosignalet, hvilket betyder, at to millioner bilejere skal have penge op af lommen, hvis de vil undgå radiostilhed. 

Radioændring i 2021

De fleste tænder automatisk radioen, når de kører bil, men fra 2021 kan der blive ufatteligt stille i de danske biler. Regeringen fremlagde torsdag den 5. april deres nye medieudspil, hvor det fremgår, at der senest i 2021 vil blive slukket for FM-signalet:

“For at fremskynde overgangen til digital radio, samt skabe større radioudbud og øget mangfoldighed lukkes FM-båndet senest i 2021”, står der i Regeringens pressemeddelelse.

Biler af ældre dato med en almindelig FM-radio vil dermed ikke længere kunne modtage radiosignal, hvilket kommer til at gå ud over rigtig mange bilejere.

2 millioner bilejere kastes ud i ufrivillig radiotavshed

Mange bilradioer i dag kan ikke modtage digital radio, og udspillet kommer ifølge FDM derfor til at påvirke 2 millioner bilejere, som vil blive tvunget til at skulle købe en digital radio til bilen, hvis de fortsat vil høre musik.

For at kunne høre digital radio i bilen, skal radioen nemlig være udstyret med en DAB radio, og hvis din bil ikke allerede har sådan en kan det blive en dyr fornøjelse.

”Det vil i gennemsnit koste 5.000 kroner at skifte en ældre FM-radio ud med en DAB-radio i en bil” siger Torben Kudsk fra FDM, til DR nyhederne.

Regeringens udspil kan påvirke sikkerheden

Det er ikke kun danskernes mulighed for at høre musik, der sættes på spil hvis regeringens udspil bliver en realitet. Det kommer også til at gå ud over deres sikkerhed.

En bil uden DAB-radio vil nemlig heller ikke længere kunne høre trafikradio, hvor der bliver advaret omkring uheld og kødannelser på de danske veje, og det sætter, ifølge Peter Skaarup, som er gruppeformand for DF, bilejerne i en svær situation.

”Det vil være en halsløs gerning at stille de danskere, der kun har FM-båndet, i sådan en situation… Der er jo også mange pensionister, der ikke er kommet med i den internetbaserede tidsalder, som vil blive stillet ringe. Det synes vi ikke, vi kan være bekendt.” Siger han til TV2 nyhederne.

I uge 15 indkaldes der til første forhandlingsmøde, og man forventer at have en færdig aftale klar inden sommer.

Læs flere nyheder omkring biler på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.

Mest læste artikler