Pas på din bil i stormvejret
Der er god grund til at tage vejrudsigten alvorligt, når diverse meteorologer spår om stormvejr i dit område. Voldsomt stormvejr kan nemlig betyde skader på både hus og bil, som ikke alle forsikringer dækker.
Vi viser dig her, hvordan du skal forholde dig, hvis din bil får en stormskade.
Dækker din bilforsikring stormskaden?
Hvis du får en skade på bilen på grund af flyvende genstande, væltede træer eller andet skal du melde det til dit forsikringsselskab. Her skal du dog være opmærksom på, at dit forsikringsselskab kun dækker stormskaden, hvis du har en kaskoforsikring.
En ansvarsforsikring dækker nemlig kun, hvis du skader andre personer eller køretøjer, og dækker ikke skader som dit eget køretøj får. Hvis du får en stormskade, og kun har en ansvarsforsikring, skal du derfor selv betale for at få skaden lavet på et værksted.
Få styr på din ukrudsbrænder – den er farlig.
Med kaskoforsikring er du fuldt dækket
Har du derimod en kaskoforsikring, er du fuldt dækket, da den dækker enhver form for skade, som påføres bilen. Du skal dog stadig selv betale selvrisikoen ved en stormskade, og for mange betyder det faktisk, at de ikke får nogle penge fra forsikringen da udbedring af skaden ikke overstiger selvrisikoen.
Tip: Hvis du har en meget høj selvrisiko bør du overveje at tilkøbe en friskadeforsikring. En friskadeforsikring er en tilvalgsdækning til din kaskoforsikring, hvor du bliver fritaget for at skulle betale selvrisikoen, hvis din bil bliver skadet f.eks. i forbindelse med en storm.
Kan du gøre andre erstatningsansvarlig for din stormskade?
Hvis din bil i stormens hede er blevet ramt af tagsten eller andre nedfaldne bygningsdele, så kan ejeren af huset muligvis gøres til erstatningsansvarlig. Ifølge byggeloven er enhver grundejer nemlig forpligtet til at holde deres huse i forsvarlig stand og hvis du kan bevise at huset er dårligt vedligeholdt er husejeren erstatningsansvarlig for skaden på din bil.
Er huset derimod ikke misligholdt, og de nedfaldne tagsten eller bygningsdele simpelthen bare skyldes de usædvanlige vejrforhold, bliver din nabo fritage for ansvar, og så må du selv punge ud hvis du ikke har en kaskoforsikring, der dækker skaden.
Der sker mange skader på havetrampoliner.
Der er dog forholdsregler du selv kan tage, hvis du vil undgå skader på din bil i forbindelse med en storm, og det nemmeste du kan gøre er at parkere din bil forsvarligt.

Undgå skader: Sådan skal du parkere din bil
Sådan skal du parkere ved storm- og kraftigt blæsevejr
Hvis en storm melder sin ankomst er det ideelle sted at parkere sin bil selvfølgelig i en garage, hvor den er i ly for nedfaldne tagsten og væltede træer. Har du ikke mulighed for dette, så sørg for at parker et sted hvor din bil er sikret bedst muligt. Det gør du ved at:
- Parkere din bil med stor afstand til bygninger og huse hvor tagsten kan falde ned.
- Parkere din bil væk fra træer med store grene, der kan ridse din bil.
- Fjerne eller sikre løse genstande som skraldespande, trampoliner og havemøbler så de ikke blæser ind i din bil.
Sådan skal du parkering ved skybrud
Hvis der varsles om skybrud skal dine alarmklokker altid ringe. Som bilejer har du nemlig pligt til at minimere risikoen for at få vandskader i bilen, hvis du ønsker at forsikringen skal dække eventuelle skader.
Med en faskine kan du selv minimere skaderne ved heftige regnskyl.
Det er derfor vigtigt at du sørger for at parkere din bil et sted hvor den er sikret bedst muligt mod oversvømmelse. Hvis du vil undgå skader ved et skybrud skal du derfor sørge for at:
- Parkere din bil et højtliggende sted, hvor du ved at vandet ikke samler sig.
- Parkere væk fra viadukter og kloaksystemer da disse typisk bliver oversvømmet først.
Få flere gode råd på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.