Pas på! Så hurtigt kan din hund ophede i bilen

Efterlader du din hund i bilen på en varm sommerdag, risikerer du, at den går i chok på grund af varmen. Temperaturen i bilen kan nemlig hurtigt nå op på 60 grader. 

Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm dag

Sommeren er kommet, solen skinner og dig og din hund har lige været en tur i skoven. På vej hjem kører du over for at købe ind, og efterlader din hund på bagsædet – du er jo kun væk i kort tid, så det er vel ok… Eller er det?

Det kan siges kort og præcist – NEJ. Du må aldrig efterlade din hund i bilen på en varm sommerdag. På meget kort tid kan din bil nemlig bliver så varm, at det kan få fatale konsekvenser for din hund. 

Din hund kan overophede i bilen på bare 10 minutter

På en varm sommerdag tiltrækker din bils instrumentbræt, sæder og andre mørke dele solens stråler, hvilket får temperaturen inde i bilen til at stige. Holder din bil parkeret i solen på en varm sommerdag, ja så går der faktisk ikke mere end ti minutter før det bliver så varmt i bilen, at det kan være decideret livsfarligt for din hund at opholde sig i den.

Oversigt: Så varm bliver din bil når den står i solen

Nedenfor kan du se, hvor overraskende hurtigt temperaturen inde i din bil stiger, og hvad du risikerer at der sker med din hund.

Mange hunderacer har generelt ikke godt af ekstreme temperaturer  – lave såvel som høje temperaturer.

Hundens symptomer på overophedning

Hunde afleder ikke varme lige så effektivt som vi mennesker gør, og når graderne i bilen kommer over deres normale kropstemperatur på cirka 38 grader, begynder de så småt at overophede. Hvis din hund overopheder kan det i værste tilfælde resultere i nyresvigt, hjerteflimmer og krampeanfald hvilket alt sammen kan have fatale konsekvenser for den.

Det er derfor meget vigtigt, at du kender symptomerne på overophedning, så du kan nå at reagere i tide, hvis du ser en hund på bagsædet af en bil, på en varm sommerdag.

Husk at hunde kan blive syge og dårlige ligesom mennesker.

Du skal reagere hvis hunden:

  • Hyperventilerer og gisper efter luft
  • Har kastet op i bilen
  • Har tykt og slimet spyt
  • Er sløv og ikke til at komme i kontakt med

OBS: Ser du en fransk bulldog eller en mops i en varm bil så vær ekstra opmærksom. De har nemlig større risiko for overophedning på grund af deres korte snuder.

Sådan gør du, hvis hunden udviser symptomer

Hvis hunden på bagsædet udviser et eller flere af ovenstående symptomer, så skal du først og fremmest forsøge at finde ejeren af bilen og hvis det ikke er muligt så ring til politiet på 114.

Du må kun smadre bilens rude hvis hunden slet ikke er til at komme i kontakt med og det dermed er en livstruende situation. Når hunden er kommet ud af bilen så sørg for at få den hurtigt kølet ned ved hjælp af koldt vand. 

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.

Mest læste artikler