Ren bil indvendig

Bilen er et opholdsrum nøjagtigt ligesom husets stuer og køkken. Vi slæber mudrede støvler ind, spiser is og drikker kaffe i den lille kabine. Her er de rengøringsmidler og rengøringsmetoder, du skal bruge, når du rengør bilen.

Vask bilens indre med sæbevand og knofedt

Vask bilens indre med gammeldags sæbevand og masser af knofedt, eller brug de moderne rengøringsmidler, som næsten klarer rengøringen selv – men husk altid at efterbehandle bilkabinen med beskyttende midler. Det sikrer, at skidtet ikke trænger så dybt ind, og rengøringen bliver lettere næste gang.

Specialmiddel til bilruder

Almindeligt sæbevand klarer det meste snavs, men pas på, at ruderne ikke striber, når der tørres efter. Trafikfilm, nikotin og andet genstridigt snavs fjernes bedst med et specialmiddel, der i øvrigt har den fordel, at ruderne ikke striber efter aftørring. Spray midlet på ruden, og tør efter med en fnugfri klud.

Cockpitpleje til paneler

Instrumentbræt og paneler er typisk lavet af kunststof, der kan vaskes med sæbevand. Efter vask er det vigtigt at behandle med en god cockpitpleje for at beskytte og for at give et flot look. Har overfladen aldrig fået cockpitpleje før, skal den måske have 2-3 gange, før den er helt mættet.

Overskydende middel kan tørres af med en klud. Ud over de hårde overflader giver cockpitplejen også god beskyttelse til kunstlæder, som fx gearposer ofte er lavet af.

Når bilen lugter

Våd hund, spildte madvarer og rygning er nogle af de ting, der kan give rigtig dårlig lugt i bilen. Investér i en god lugtfjernerspray, der dræber de ildelugtende bakterier.

Desuden er bagepulver et vidundermiddel, når det kommer til at fjerne lugt. Du kan blot sprede det ud på sædet og lade det sidde et par timer. Støvsug det derefter op – sammen med lugten.

Skumrens til bilsæder

Gulvtæpper, sæder samt stofklædte lofter og sider byder tit på større problemer end de hårde overflader. Pletter fra kaffe, juice, is osv. har måske fået lov at arbejde sig ind i stoffet over lan tid, men problemet er til at løse: Vælg en god skumrens til kunsttekstiler, og sprøjt det på. Fordel skummet med en svamp, og lad det virke i nogle minutter. Tør efter, og støvsug eventuelle rester.

Skumrens til tekstiler er et effektivt middel til beskidte sæder i bilen.

Du kan også blande 1/3 brintoverilte med 2/3 vand og lave din egen pletfjerner. Spray på pletten og børst med en skrubbebørste, så fibrene løsnes. Tør efter med en klud og gentag proceduren hvis det er nødvendigt.

Imprægnering efter skumrensemidler

Der findes mange forskellige skumrensemidler til bilens tekstiler. Læs altid det enkelte middels brugsanvisning før brug. Når tekstilerne er fint rene og tørre, er det en god idé at efterbehandle med et imprægneringsmiddel, der beskytter mod fremtidigt snavs og pletter.

Løse måtter i bilen

Her kan du bruge samme middel, som du brugte til bilens øvrige tekstiler.

Sådan rengøre du kopholderen

Det er ikke nemt at få hånden ned i kopholderen for at gøre den ren. Samtidig samles der alverdens skidt og snavs dernede. Så hvordan rengøres den?

Jo, du putter såmænd bare en gammel sok på en kop og sprayer den med rengøringsmiddel. Så kan du nemt dreje koppen rundt i kopholderen og rengøre den således.

Så nemt kan du fjerne hundehårene

Om det er kattehår, hundehår eller hår fra et helt tredje dyr er underordnet.

Spray stedet med hundehår med vand og skrab hårene sammen med en svaber. På den måde kan du nemt støvsuge hårene op.

Rengør lamellerne i udluftningen

Det kan være svært at komme ordentligt ind mellem lamellerne i bilens udluftning. Brug en skum pensel – det vil gøre det nemt.

Mest læste artikler