Sådan undgår du “garage-buler” når du parkerer din bil

Din garage skal beskytte din bil, men oftest er det faktisk stedet hvor din bil får flest buler og skrammer. Se her hvilke to ting du skal bruge for at "bule-sikre" din garage.

Bule på bilen

Har du en lille garage, en stor bil eller bare lidt svært ved at bedømme hvor langt du egentlig kan køre ind, før din bils snude rammer bagvæggen? Så kender du sikkert også til frygten for at komme til at ridse din bil, når du kører ind i garagen, men bare rolig, der er heldigvis en måde hvorpå du nemt og billigt kan ”bule-sikre” din garage.

Hæng en tennisbold ned fra loftet

Når du kører ind i din garage, kan det være meget svært at vurdere, hvor langt du egentlig kan køre frem, før din bils snude rammer bagvæggen. Det lyder måske lidt skørt men, hvis du vil undgå skrammer på din bils front, så er den bedste løsning faktisk at hænge en tennisbold ned fra loftet, så den rammer din forrude.

Det eneste du skal bruge er en tennisbold, et bor, en snor samt en krog.

5 trin: Sådan sikrer du din bils front med en tennisbold

  1. Tag et smalt bor og bor et hul hele vejen igennem din tennisbold
  2. Tag snoren, før den igennem bolden og bind en knude
  3. Kør din bil ind i din garage, og mål afstanden fra bagvæggen til din forrude
  4. Brug målingen til at vurdere hvor i loftet du skal skrue krogen i
  5. Bind nu snoren med tennisbolden fast i din krog og lad den hænge ned så den rammer din forude.

Næste gang du kører din bil ind i garagen, kører du bare frem indtil tennisbolden rammer din forrude og så ved du, at du holder lige der hvor du skal.

TIP: Hvis du synes det ser lidt fjollet ud konstant at have en tennisbold hængene ned fra loftet, så lad i stedet snoren løbe igennem krogen og hæft den fast på toppen af din garageport. Når din garageport er lukket, vil snoren med tennisbolden være trukket helt op til krogen i loftet, og når du åbner porten for at køre bilen ind, vil tennisbolden automatisk blive sænket ned.

Undgå buler på bilens døre – brug en skumstang

Det er desværre ikke kun din bils front, der risikere at få skrammer når du parkerer i din garage.

Dine bildøre er nemlig også i farezonen for at få ridser og buler, hvis du kommer til at holde lidt for tæt på garagens væg, men med en skumstang på væggen er dine bildøre ikke længere i farezonen.

Men hvad er en skumstang? Du kender garanteret de lange farverige skumstænger fra svømmehallerne, og det er lige præcis sådan en du skal bruge. Skumstænger kan købes i de fleste legetøjsbutikker, og ud over skumstangen skal du også bruge et bor og en hobbykniv.

3 trin: Sådan sikre du din bils døre med en skumstang

  1. Skær din skumstang over på midten, så du har to halve skumstænger
  2. Kør din bil ind i garagen og åbn dørene. Der hvor dine bildøre risikerer at ramme væggen, placerer du skumstangen
  3. Bor tre skruer ind i skumstangen så den sidder fast på væggen, men husk at skrue dem så langt ind, så metallet ikke titter frem.

Næste gang du kører ind i garagen, kan du bekymringsfrit åbne bildøren op uden at ridse din bils dør, ligegyldigt hvor tæt du holder på væggen.

TIP: Hvis du ikke har lyst til at bore tre huller i din garages væg for at sætte skumstangen fast, så kan du i stedet bruge dobbeltklistrende tape til at sætte den fast på væggen. 

 

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.

Mest læste artikler