DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Værd at vide om plug-in hybrid

Hvis du går med tanker om at skifte din benzin-bil ud med en smart plug-in hybrid, så er du langt fra den eneste. Efterspørgslen på plug-in hybrider vokser nemlig i takt med, at der kommer større fokus på den grønne omstilling. Det samme gælder for elbilerne.

Hvis du investerer i en plug-in hybridbil, kan du særligt på de korte køreture spare mange benzinpenge, og desuden tager du et stort skridt i den grønne retning. I august 2022 nåede antallet af registrerede hybridbiler (alle typer) op på 200.000, hvoraf plug-in hybriden udgør den største del. 

Plug-in hybridens særlige egenskab

Hybridbiler har den særlige egenskab, at de både kører på el og benzin, hvorimod elbilen udelukkende er eldrevet. Men der er forskel på, om din hybrid oplades automatisk, eller om den skal oplades i en ladestation. Sidstnævnte kaldes en plug-in hybrid og kan ved normal kørsel køre mellem 35-80 kilometer på en enkelt opladning. Hvis du skal køre længere, end det opladte batteri rækker til, så skifter bilen automatisk over til at køre på brændstofmotoren i stedet.

Opladning af plug-in hybriden

Mange plug-in hybrid-ejere vælger at investere i egen ladestation til carporten. Men da det er en forholdsvis dyr post, bør du overveje, om du til dagligt kører få nok kilometer, så den skal oplades ofte, til at det kan betale sig. Hvis der i stedet er en ladestation på dit arbejde eller i nærheden af dit hjem, kan du med fordel benytte dig af den i stedet. Hvor lang tid det tager at oplade din plug-in hybrid afhænger af flere elementer: Hvor meget strøm du ønsker, hvilken bil du har, hvilken stander du lader op ved og endda også temperaturen udenfor. Du kan ifølge bilfabrikkerne oplade bilen på mellem to og fire timer fra en ladestander.

Miljøvenlig kørsel

Bæredygtighed, grønne løsninger og klimaneutralitet. Det fylder meget i samfundsdebatten og de politiske dagsordner, og det er blot en af årsagerne til, at mange mennesker tilslutter sig de grønne alternativer. Og med god grund – for selvom det kan være dyrt at punge ud for en klimavenlig bil, gør det stor forskel i samlede billede. 

Næstefter elbilen er plug-in hybriden den mest miljøvenlige bil, hvis du altså husker at lade, når batteriet er tomt, og primært bruger bilen til kortere ture. Det menes i dag, at selve produktionen af de brændstoføkonomiske biler udleder mere CO2 end ved almindelige fossilbiler, og det er selvfølgelig værd at have med i overvejelserne. Men bare rolig, ved langt de fleste plug-in hybridbiler er der stadig meget CO2-udledning at spare på den lange bane. Du kan med fordel gøre dit forarbejde, og undersøge hvilke plug-in hybrider der udleder mindst CO2 ved brug og koster mindst CO2 at producere.

Mest læste artikler