Du kan sikkert godt huske dem. Legetøjsfigurerne, som du har brugt timer på at udleve fantasifulde eventyr sammen med på børneværelset. Hvis du har gemt dit gamle legetøj, så kan du godt betragte dig selv som et heldigt asen. Gammelt legetøj kan nemlig være mange penge værd – også selvom der ikke er tale om de mest sjældne actionfigurer eller pokémonkort.
I denne artikel kan du se hvilke legetøjssager, som du måske skal kaste et ekstra blik på, før det ryger i skraldespanden.
Dette gamle legetøj er steget i værdi
Magic Cards

Mox Sapphire, Ancestral Recall og Black Lotus er navne, som oftest kun vil ringe en klokke hos Magic-spillere og samlere. Det er nemlig navnene på de mest værdifulde kort til spillet Magic, der blev lanceret i 1993. Selv hvis du ikke har kort fra den gruppe, så kan selv de mest almindelige kort, hvis de er i god stand, sælges med fortjeneste. Ifølge Faraos Cigarer, som en dansk butikskæde med speciale i tegneserier og spil, så er de tre kort en pæn sum værd. Mox Sapphire sælges til en pris fra 54.000 kroner, Ancestral Recall fra 24.000 kroner og Black Lotus sælges fra ikke mindre end 220.000 kroner. De er dog alle udsolgt på deres webshop i øjeblikket.
LEGO

Når det kommer til LEGO-klodser, så er tommelfingerreglen, at en LEGO-klods kun er noget værd, hvis den kommer i et sæt. Hvis du skal have held med at sælge klodserne enkeltvis, så skal du have de specielle farver “sandgrøn”, “gravet guld” eller de helt sjældne, som er flerfarvet på grund af produktionsfejl. De enkelte klodser koster typisk 20 kroner pr. styk og selvom det ikke lyder af meget, så kan det hurtigt betale sig, hvis du har en hel pose af dem. Sæt i særudgivelser, såsom Harry Potter, Star Wars og Disney, går ofte hen og bliver dyre samleobjekter. LEGO Star Wars skibet, Millennium Falcon, er forudsagt til at blive et samleobjekt fordi det blev så hurtigt udsolgt. Hvis du eksempelvis har Taj Mahal sættet, så kan du forvente at få over 10.000 kroner for det. Du skal dog være opmærksom på, at LEGO er begyndt at genudgive populære sæt, som naturligvis gør dem mindre sjældne og mindre værdifulde.
Barbiedukker

Hvis du var én af dem, som havde børneværelset fyldt med barbiedukker, så skal du læse godt med nu. En del af dem er nemlig gået hen og blevet mange penge værd. De gamle barbiedukker med det mutte smil er dém, som er steget allermest i værdi. De havde også hul i fødderne, så de kunne stå på en stand, samt stive albueled. Hvis din gamle barbiedukke opfylder de krav, så kan den være en formue værd. Barbiedukker af den gamle model, som har rødt hår, er nogle af de allermest eftertragtede, da der er produceret færre af dem end den originale Barbie med blond hår. De mest sjældne barbiedukker bliver solgt fra 2.000-7.000 kroner, hvis de er i den originale æske. Den allerførste Barbiedukke fra 1959 blev solgt for over 80.000 kroner, så du har scoret kassen, hvis du har lige præcis den dukke på loftet.
Påklædningsdukker

Påklædningsdukker af ældre dato, oftest fra 1940’erne og 1950’erne, har stor værdi i dag. Særligt Marie-dukkerne – Store Marie, Lille Marie og Sorte Marie – som engang fulgte med Mariekiks-pakkerne er eftertragtede. Hvis dine påklædningsdukker er i hel stand, altså uklippet, så er værdien endnu højere. Èn af de helt sjældne påklædningsdukker forestiller Dirch Passer i rollen som Charles Tante fra 1955. Mange af de sjældne påklædningsdukker kan sælges for over 500 kroner i uklippet stand.
Ninja Turtles figurer

Hvis du ligger inde med nyere legetøj, så er det dine Teenage Mutant Ninja Turtles figurer, som du skal holde godt øje med. Figurerne i sig selv har ikke den store værdi, men tilbehøret og udstyret eksempelvis våben, som følger med, er populære. Nogle figurer er limited edition, som automatisk øger deres værdi. Særligt den serie, der blev produceret som en hyldest til ’Universal Monsters’, er steget i værdi. Serien består af de fire skildpadder forklædt som henholdsvis Frankenstein, Varulven, Dracula og Mumien. De sjældne figurer bliver solgt for omkring 3500 kroner.
Pokémon

Hvis du er vokset op i 00’erne, så har du sikkert oplevet de populære pokémonkort, som lystigt blev byttet med vennerne i frikvarteret. Dengang var det mest spændende, hvis kortet var holografisk. I dag har kortene en meget mere reel værdi, da flere af de første kort har opnået stor værdi for samlere. Særligt kortet med figuren Charizard har stor værdi. Den Blå avis’ dyreste pokémonkort med netop Charizard er vurderet til intet mindre end 500.000 danske kroner.
Anders And blade

Når det kommer til Anders And blade, så skal du dog være lidt mere heldig. Der er nemlig lavet blade i tusindvis, men der er nogle udgaver, som har en kæmpe værdi, især for samlere. Det første blad udkom i 1949 og kostede 75 øre. Så ligger du, eller måske dine bedsteforældre, inde med nogle af de allerførste udgaver af Anders And bladet eller nogle af de særlige indlægssedler, som engang fulgte med, så har du scoret kassen. Er du eksempelvis indehaver af det første Anders And blad, som er udgivet i Danmark, så kan det sælges for helt op til 100.000 kroner, hvis det er i perfekt stand.
Kilder: Den Blå Avis og Faraos Cigarer