Forskere: Her er den perfekte fordeling i hjemmet, hvis du vil undgå skilsmisse

En undersøgelse viser, hvor meget kvinder og mænd statistisk set bør lave i hjemmet. I hvert fald hvis de vil undgå skilsmisse inden for de næste fem år.

Mor med barn i ladvogn

Når det kommer til risikoen for skilsmisse, er det ikke ligegyldigt, hvem der laver hvad i hjemmet. Det skriver Berlingske.

På baggrund af en undersøgelse lavet af forskere fra Rockwool Fonden, Stockholms Universitet og Antwerpen Universitet skriver avisen således, at risikoen for skilsmisse falder, hvis kvinden står for størstedelen af det huslige arbejde.

Hvis hun tager sig af 60 procent af arbejdet, mens manden står for de sidste 40 procent, er risikoen for, at parret går fra hinanden inden for de næste fem år helt nede på 13 procent. Det gør altså en 60-40-fordeling til det magiske tal i parforholdets usynlige regnskab. 

Sådan øges risikoen for skilsmisse

Det mandlige krydderi i parforholdet må dog ikke slappe for meget af. Hvis vedkommende pjækker fra samtlige pligter i hjemmet, stiger risikoen for en skilsmisse til 25 procent.

Det samme gør sig i øvrigt også gældende den modsatte vej. Står manden for samtlige pligter i hjemmet, vil sandsynligheden for en skilsmisse stige til hele 40 procent.

– At blive skilt har rigtig meget at gøre med fordelingen af opgaver i hjemmet. Det lyder som en gammel skrøne, men der er rigtig mange, der bliver skilt på grund af det her. Det handler for eksempel om, hvem der henter børn, hvem der støvsuger og andre normale hverdagsting, siger parterapeut Yazmin Fox til Berlingske.

Af samme grund opfordrer hun par til at tale om, hvordan husarbejdet skal fordeles, så begge parter føler sig tilfredse. Parret skal se sig selv som et hold fremfor modstandere.

Mest læste artikler