Sundhed & helse

Sundhed og helse

Hvad end du leder efter information om kost, motion, sundhed, helse og helbred, så finder du på Idenyt.dk de bedste tips og tricks, du har brug for, for at være helt dækket ind på alle områder.

Læs mere

Måske leder du efter nogle gode tips til, hvordan du nemmest og billigst kan lave en sund kostplan. Eller måske leder du efter information om, hvordan du holder sygdomme fra døren. Vi guider dig trin for trin.

Sund kost – de officielle kostråd

Lad være med at overspise. Spis i stedet planterigt og varieret.

Spis flere grøntsager og frugter.

Skær ned på kødet – vælg i stedet fisk og bælgfrugter.

Spis brød med fuldkorn.

Brug planteolier og magre mejeriprodukter til maden.

Skær ned på sødt, salt og fedt.

Drik vand.

Derudover bør man begrænse madspildet og kigge efter Nøglehullet, når man handler ind.

Sundhed og motion går hånd i hånd

Motion er vigtig for dit helbred. Det forebygger blandt andet hjertekarsygdomme og type-2 diabetes, ligesom det påvirker stofskiftet og hormonsystemet positivt. Både mænd og kvinder kan forbedre deres helbred ved at bevæge sig regelmæssigt. Den fysiske aktivitet behøver ikke være anstrengende for at få de sundhedsmæssige fordele.

8 madvarer, der beviseligt forhindrer forkølelsen

8 madvarer, der beviseligt forhindrer forkølelsen

Vidste du, at østers kan nedkæmpe forkølelser? Her er 8 madvarer, der i følge forskere booster dit immunforsvar. Og det er ikke hvidløgsudtræk igen - der er et par glædelige overraskelser.

3 vitaminer og mineraler der hjælper på din søvn

3 vitaminer og mineraler der hjælper på din søvn

Har du svært ved at falde i søvn, sove hele natten eller er træt i løbet af dagen? Så læs med her og find ud af, hvad du selv kan gøre for at få en bedre nattesøvn. 

Her er den sikre kur mod tømmermænd

Her er den sikre kur mod tømmermænd

Tømmermænd er aldrig sjove, men hvordan kommer man bedst igennem dem? Du får her de bedste tips til at blive frisk igen.

Sådan forbedrer du dit arbejdsliv med ergonomiske borde
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan forbedrer du dit arbejdsliv med ergonomiske borde

Uanset om du arbejder hjemme eller på en arbejdsplads, er det vigtigt med ordentligt kontorudstyr. For hæve sænkeborde har en positiv indvirkning på både dit helbred, dit humør og produktivitet på arbejdet.

Derfor bør du ikke undervurdere søvn
DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Derfor bør du ikke undervurdere søvn

Søvn er en af de mest fundamentale behov for mennesker. Det er vigtigt for både vores fysiske og mentale velbefindende, og kan have en stor indvirkning på vores daglige liv. Men desværre er søvn ofte underprioriteret i vores travle livsstil, og mange mennesker lider af søvnmangel.