Dansk opfindelse skjuler lyd og lugt, når du laver nr. 2

Mange danskere føler ubehag og manglende privatliv, når de skal benytte toilettet uden for eget hjem. Dansk opfindelse hjælper dem.

hushh

Med toiletpulveret Hushh er der nu hjælp til de mange, som har svært ved at gå på toilettet andre steder end derhjemme.

En megafonundersøgelse udført for Politiken og TV2 har vist, at to ud af tre direkte undgår at have afføring, hvis de er ude, alene fordi det er forbundet med en form for skam at efterlade et ildelugtende toilet til den næste i køen, fx en kollega eller en fremmed. Især kvinder er tilbageholdende med at bruge toilettet på offentlige steder, på arbejdspladsen eller når de er på besøg hos andre.

Iværksætterne bag Hushh er derfor ikke i tvivl om, at toiletpulveret har en stor målgruppe.

”Der er desværre en indbygget frygt for, at andre kan høre eller lugte noget, og selv i hjemmet kan det være pinligt at lave stort. Derfor var det tydeligt for os i vores research, at et toiletpulver i en lille pose har en berettigelse for alle aldre og i alle situationer”, fortæller Steffen Weber, der er direktør i det firma, som producerer og sælger toiletpulveret.

Toiletpulver i lommeformat

Hushh er en lille pose på størrelse med en vådserviet. Indholdet af bionedbrydeligt pulver danner et lag af skum, når det hældes i toiletkummen forud for et stort toiletbesøg. Skummet fjerner lyden fra vandplask og neutraliserer lugten af afføring, så man kan gøre det, man skal, uden at andre efterfølgende skal fornemme lugten.

”Der er tabuer, der skal brydes om skam og ubehag – og ved at kunne give mere tryghed i den grundlæggende menneskelige handling, det er at gå på toilettet, håber vi, at Hushh kan være med til at fremme en åben dialog om emnet. Samtidig ser vi, at Hushh hjælper dem, der har mere alvorlige sygdomme eller diagnoser, som vejer tungere end blot ønsket om privatliv”, siger Steffen Weber.

Samarbejde med Kontinensforeningen

Hos Kontinensforeningen ser man det nye toiletpulver som et hjælpemiddel, og derfor er man i patientforeningen glade for, at Hushh har valgt at samarbejdet med patientforeningen.

”Vores medlemmer med afføringsinkontinens er nødt til at bruge de toiletter, de finder på deres vej, når de akut har brug for det. De kan ikke udsætte eller selv bestemme, hvornår de vil bruge toilettet. Når man er tvunget til at bruge toilettet nogle trælse steder og i hast, så er det rart, at der findes et hjælpemiddel, der kan give diskretion og privatliv”, fortæller Louise Gammelholm, der er sekretariatsleder i Kontinensforeningen.

Mest læste artikler